Prava ljubav ili ne? (1)

Imate dečka već duže vreme. Prilično ste sigurni u svoju ljubav i verujete kako i on oseća isto prema vama. Zasad je sve u redu. Ipak, čak i najsigurnije devojke ponekad brine da li će srećna veza potrajati. Po čemu možete znati da li ste u ozbiljnijim vodama ili se radi o još jednoj tipičnoj tinejdžerskoj ljubavi koja će brzo proći? Kroz ovih pet koraka koje vam nudimo ustanovite da li će vaša sadašnja veza potrajati ili ne.

Test br. 1: umete li da uživate u tišini kada ste zajedno?

Parovi su na istim talasnim dužinama kada im prija period zajedničkog mira i tišine. Ako uvek želite da budete u društvu drugih ljudi, možda je upravo njihovo prisustvo ono što vašu vezu održava u životu. Kad dvoje umeju da „ne rade ništa“ zajedno i da uživaju u tome, to je siguran znak da je njihova ljubav prilično stabilna.

Slično je i sa razgovorom. Ako ste istinski srećni dok hodate jedno kraj drugog u tišini ili sedite držeći se za ruke, opušteni i bez mnogo priče, jasno je da vaša veza može potrajati vrlo dugo. Međutim, ukoliko vas hvata panika kad god konverzacija utihne ili se trudite da prekinete svaku tišinu, znači da niste sigurni u svoju ljubav.

Test br. 2: da li se svađate na pravi način?

Prepirka sama po sebi ne mora značiti da vaša veza ne funkcioniše. Međutim, način na koji se svađate može ukazati na snagu veze, na primer: vi se samo durite dok on urla, ili: on želi da odmah razgovara o svemu, dok vi izbegavate određene teme sve dok problem ne naraste. Ukoliko ne umete da se nosite s problemima i da izađete na kraj sa svim jakim emocijama, verovatno proživljavate iste prepirke iz dana u dan, a to ubija svaku vezu. Naučite da prepoznate „svađalački stil“ jedno drugog i da zaista shvatite šta su potrebe i želje vašeg partnera. To je ključ za kvalitetnu vezu na duge staze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.