U trendu

Preboleti odbijanje

Baš boli kad sve nade uložite u ljubav, a onda se to ne završi kako treba. Kad devojka pozove momka u koga je zaljubljena i predloži mu da izađu ili mu kaže koliko joj se dopada, a on je odbije… Ajoj! Svakome se ponekad dogodi da ga odbiju, ne treba se toga stideti, ali znamo koliko to može da povredi. Morate zalečiti rane i poći dalje.

Vaš život je bio dobar i pre toga, biće dobar ponovo. Nekada davno niste ni znali da postoji osoba koja vam je upravo uništila sve nade. U to vreme niste brinuli o tome šta misli o vama i da li uopšte misli na vas. Setite se tog perioda i pokušajte da prizovete upravo taj osećaj kad niste brinuli zbog te osobe. Pokušajte da baš to osetite upravo sada, makar na minut. Dobar osećaj, zar ne?

Shvatite da ta osoba, bez obzira na to koliko vam se dopada, ne uzvraća emocije. Ne možete nekog naterati da vas voli. Ali, možete se potpuno sluditi ako to budete pokušavale.

Uzmite i ovo u obzir: ako ne vidi koliko ste posebne, „kul“ i divne, kakva je to osoba, uostalom? Ne onakva kakva će vas dobiti, niti osoba koja vas zaslužuje – to je jasno. Trebalo bi da osetite koliko ste sigurne i važne u vezi, zar ne? Ne zaboravite na to.

Možda ćete u početku govoriti sebi da će vam se ukazati nova šansa sa njim. Hmm… ma da, možda. Kada odbijete nekoga, obično tako i mislite, pa ni ovoga puta nije drugačije. Ne potcenjujte se time što ćete ga ponovo pozvati ili trčkarati za njim kao štene. Samo ćete mu se još manje svideti. Ako je suđeno, pronaći će vas i pozvati da izađete. Ako nije, mislio je ono što je rekao – nije zainteresovan.

Ne pokušavajte da se promenite i budete osoba za koju mislite da bi mu se svidela – to neće uspeti. Ne možete biti druga osoba, niti možete pogoditi šta on traži. Pored toga, čak i da promenite svoj karakter i izgled, neće voleti vas već samo vašu lažnu predstavu. A osetile biste se prilično jadno znajući da mu se ne dopadate onakve kakve zaista jeste. Budite svoje. Ako ga to ne privlači – zaboravite.

Otvorite srce prijateljima ili porodici, ljudima koji vas prihvataju i vole. Razumeće vašu patnju i pokušaće da vam pomognu kako biste se osećale bolje. Dopustite im da vas oraspolože.

Osećaćete se beživotno ili pomalo inertno (gadno, ali normalno); bićete besne (takođe, normalno). Pokušajte da se razdrmate kad god se osećate loše duže od nekoliko minuta. Pozovite prijatelje, pustite neverovatno veselu pesmu koja vas nagoni na ples, podsetite sebe koliko je sjajnih stvari u vašem životu.

Donesite odluku – bolje vam je bez njega, jer vam je bolje ovako. Poverujte u to. Ponavljajte to sebi često, mnogo puta.

Držite oči širom otvorene. Na svetu ima mnogo slatkih momaka u koje se možete zaljubiti. Možda bi baš trebalo da osetite slične emocije prema nekom potpuno novom i da tako prevaziđete svoju tugu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.