U trendu

Preživeti tajnu vezu

U vezi ste sa nekim ko je najslađi na svetu, najlepši, najpametniji, najzgodniji, najseksi, naduhovitiji, najšarmantniji (dodati još nekoliko atributa po sopstvenom izboru) – i zauzet. Možda je sa vašom najboljom prijateljicom, a možda je i neka poznata ličnost, ili vam je (iskreno se nadamo da nije!) profesor. Tek, postoji i više nego dovoljno razloga da vaša veza bude tajna. Znate da je ono što činite pogrešno; znate da bi trebalo tu vezu ili da prekinete ili, ako se ne radi o muškarcu koji je znatno stariji od vas, da je eventualno učinite zvaničnom vezom (a i njegovo veličanstvo on vam, savršeno moguće, obećava da će raskinuti sa svojom sadašnjom devojkom i kune vam se da samo vas voli). Opet, jednostavno ne možete da mu odolite.

Da ne bude zabune: ne podržavamo takve veze. Već smo pisali i o neverstvima i o lažima i o vezama sa znatno starijima, i ništa od toga nije nešto što bismo podržali. Ipak, ako ste se već našli u tajnoj vezi, evo nekih saveta kako da je preživite bez izazivanja još više nevolja i upadanja u još veću katastrofu.

Ako ne želite da vas otkriju, nemojte nikome da pričate o svojoj tajnoj vezi, pa ni najboljoj drugarici; eventualno se poverite sestri. Ma koliko volele izlaske, sa tajnim frajerom nemojte izlaziti na javna mesta.

Nemojte nasesti na njegova obećanja (tipa „raskinuću s njom“) – da hoće zvaničnu vezu s vama, već bi se pobrinuo da takva i postane. Dajte sve od sebe da odolite ludoj želji da ga zivkate, a sve njegove poruke, ma koliko romantične bile, obrišite.

Ne podležite „čarima“ alkohola ni cigareta, kao ni kasnih izlazaka; ako ipak sve to prekršite, nemojte pristati ni na kakve posete njegovom momačkom stanu. Ako se i o to oglušite i stupite u intimne odnose s njim, apsolutno insistirajte na korišćenju kondoma (nipošto mu ne verujte da je bezbedno bez kondoma – čim je u vezi sa dve osobe istovremeno, on je već jedan od onih sa rizičnim seksualnim ponašanjem, pa je i šansa da vam prenese neku bolest znatno veća).

Moguće je da ćete doći u iskušenje da pozovete njegovu zvaničnu devojku; nipošto nemojte podleći tom iskušenju – takav poziv vam ne može doneti ništa dobro (osim jedne stvari – raskida sa njegovim veličanstvom).

Pokušajte da ga „obrlatite“ da vašu tajnu vezu pretvori u javnu, to jest da stvarno postanete par.

Najbolja stvar koju možete uraditi: bežite glavom bez obzira! Nema te zaljubljenosti ni zanesenosti nekim koja može da vam pruži tako lep osećaj kao što je taj kada se sa svojim dragim držite za ruku, pa i poljubite, nasred ulice, gde svi mogu da vas vide, a vas nije briga jer ne radite ništa ružno ni pogrešno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.