Preživljavanje raskida

Gotovo je. Ovoga puta – zaista. Prijatelji ti kažu kako treba mirno da nastaviš dalje, da se opustiš, ali to tebi nikako ne polazi za rukom. Kada ti kažu kako ćeš sve „uskoro da zaboraviš“, to zvuči tako jednostavno, ali kada čuješ „vašu pesmu“, osećaš se kao poslednji kreten na ovom svetu. Svaka osoba koja je nekada raskinula sa nekim – a to znači gotovo svako – zna koliko je ova situacija bolna.

Celo društvo želi da vidi osmeh na tvom licu što pre, ali mnogima je teško da shvate kroz šta ti zaista prolaziš. Rešenje za izlazak iz mrzim-ceo-svet faze? Radi šta god da te opušta ili zabavlja. Stavi sliku svoje bivše drage tj. dragog na jastuk i udaraj svom snagom. Okruži se pozitivnom muzikom. Zaboravi sve sentiše, Merline, Crvene jabuke, Parne valjkove, Tome i Cece. Kupi sebi nešto što želiš već duže vreme – funky kaiš sa kamenčićima ili onaj super kačket. Idi u bioskop sa prijateljima, pokušaj da nađeš neki novi hobi (čak možda iz svega izvučeš nešto veoma korisno?!).

Najbolji lekar je vreme, ali ako se osećaš loše i posle šest meseci, onda ne bi bilo loše da porazgovaraš sa roditeljima, prijateljem, školskim psihologom. Mi ti predviđamo da ćeš imati više devojaka/mladića nego što Internet Krstarica ima poseta! 🙂

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.