U trendu

Prići mu u različitim situacijama (2)

Uhvati vas žestok napad stida i ne možete ništa normalno da izgovorite pred njim, već samo zamuckujete: u ovakvoj situaciji ne treba nastavljati razgovor – samo ćete se osećati sve više i više izblamirano, a i on neće znati šta da uradi, pa će mu biti neprijatno. Tu je najzgodnije rešenje spontani rastanak – recite mu da morate da idete (bez objašnjavanja), pozdravite ga i idite. Hoće li vam zameriti takvo ponašanje i pomisliti nešto loše o vama? Ne, jer je i njemu bilo neprijatno – biće mu drago što je situacija rešena.

Još jedna vrsta napada stida – zacrvenite se čim ga vidite: tada je najpraktičnije da skrenete pogled. Pretvarajte se da radite nešto drugo (tražite nešto u rancu, proveravate SMS poruke, vezujete pertle…). Poenta je da ne gledate u njega, tako će vam crvenilo brže proći. Pokušajte da ne razmišljate o tome da momci misle da je baš simpatično kad devojka pocrveni, jer ćete tada verovatno ponovo pocrveneti.

On je okupiran razgovorom sa svojim društvom i ne primećuje vas: hej, on je vaša simpatija, treba da vas primeti! Ipak, to ne znači da treba da se bacite na njega. Naprotiv, može da ispadne jako korisno ako ni vi na njega ne obraćate neku posebnu pažnju, već samo blago flertujete s nekim od njegovih ortaka. Pošto od tog ortaka ništa ne želite, bićete manje nervozni, a vašoj simpatiji se verovatno neće dopasti ideja da ima konkurenciju, pa će se u nekom trenutku, verovatno kasnije, potruditi da privuče vašu pažnju. Pazite samo da ne preterate u tom flertu s ortakom, jer bi vaša simpatija mogla ili da pomisli nešto ružno o vama (blago rečeno, da flertujete sa svakim), ili da poveruje da se stvarno interesujete za njegovog druga, pa da reši da bude dobar ortak i da vam ne smeta.

Primetite da vas gleda: mnoge devojke će na ovo pocrveneti, skrenuti pogled i neće se usuditi da ga pogledaju. Nemojte tako! Uzvratite na njegov pogled – ništa napadno. Ako vas i dalje gleda (budite sigurni da gleda vas, a ne nekog svog ortaka koji je negde iza vas), nasmešite mu se. Možete i da mu mahnete. Time ste mu dovoljno rekle.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.