Prljavi trikovi za nagovaranje

Vođenje ljubavi je nešto do čega dečko i devojka u nekom trenutku svoje veze dođu i što je super ako su oboje dovoljno zreli i ako oboje to žele. Međutim, uz toliko priče o seksu koliko je ima i uz želju tinejdžera da što je pre moguće dokažu svoju zrelost, nije retkost da do seksa dođe i pre nego što su dečko i devojka zreli, čak i pre nego što su to oboje poželeli.

Nije retkost da nezreli dečaci dokazuju svoju muškost time što će spavati sa što više devojaka; neki od njih su izuzetno vešti u nagovaranju devojaka da spavaju s njima, čak i ako devojke to ne žele. Neke od najčešćih rečenica koje takvi dečaci koriste su: „Ako me voliš, uradićeš to“ (šta bi sa: „Ako me voliš, nećeš me prisiljavati na nešto što ne želim“?), „Čudna si, sve devojke to rade, osim tebe“ (na to mu možete predložiti da nađe drugu devojku, pošto mu je izgleda ionako svejedno, dokle god devojka hoće da spava s njim), „Ako mi udovoljiš, vodim te sutra u bioskop“ (hej, otkad se vođenje ljubavi plaća i naplaćuje – barem ako ste u ljubavnoj vezi?), „Pa zavela si me, sad idi do kraja“…

Naravno, nije fer prema dečku da mu na sve moguće načine nagoveštavate kako ste seksi i zavodnice i kako ćete spavati sa njim, a onda, kad je već jako uzbuđen, da ga odbijete – ali, devojka ima pravo da kaže „ne“ u bilo kom trenutku i pravo da njeno odbijanje bude poštovano (a ako ona ima običaj da dečka stalno uzbuđuje i da ga odbije tek kad je već jako uzbuđen, tom dečku bilo bi pametnije da ostavi takvu devojku i da nađe neku koja ga neće maltretirati niti se poigravati njime).

Poenta je: ukoliko se devojka ne oseća spremno i ne želi da vodi ljubav s dečkom, ima pravo da to ne uradi. Ako je dečko voli, neće koristiti verbalne trikove na njoj niti joj nagoveštavati da je nenormalna, niti je potplaćivati obećanjima, niti joj pretiti, emotivno je ucenjivati… Sačekaće da ona bude spremna. Momci koji koriste verbalne trikove da bi naveli devojke da spavaju sa njima ionako uopšte ne vole niti cene te devojke, već ih samo iskorišćavaju – pa zašto bi onda devojka gubila vreme sa takvima? Ukoliko se oseća nesigurno u sebe, neće se osećati ništa sigurnije ni nakon što je spavala sa dečkom – osećaće se samo još lošije.

Dakle: ne nasedajte na trikove. Vođenje ljubavi sa dečkom koga volite je super iskustvo – ali, to lepo iskustvo moguće je samo sa nekim koga stvarno volite i ko voli vas, onda kad ste oboje spremni za to – a tada nikakvo nagovaranje ni verbalni trikovi nisu potrebni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.