U trendu

Prvi sastanak (1)

Prvi sastanak s novim (ili čak i prvim) dečkom ili novom devojkom je nešto divno i predivno, ali i izvor velike nervoze. Evo nekih predloga kako da se pripremite za prvi sastanak tako da on prođe maksimalno opušteno i uz što više uživanja.
Često se za prvi sastanak kaže: „Ma, samo se ti opusti, pusti da sve ide spontano i sve će biti u redu“. Treba biti opušten, i spontanost je takođe dobra, ali je korisno i neke stvari (okvirno, ne kao raspored koji pošto-poto mora da se ispuni) isplanirati unapred, kako bi vam bilo lakše da se opustite bez straha od toga da ćete nekom brljotinom odbiti od sebe osobu koja vam se dopada. Prva stvar koja se planira je obično garderoba.
Ovde nema nikakvih detaljnih pravila. Higijena je veoma bitna i za momke i za devojke – treba se istuširati, oprati kosu, obrijati se, ukloniti neželjene dlačice (ako ih u tom trenutku imate). Nije neophodno izgledati kao maneken ili manekenka, ali jeste potrebno da delujete negovano (neobrijan momak koji se oseća na znoj i obukao je ofucane poluprljave farmerke i najmanje prljavu (ali ne stvarno čistu) majicu teško da će se dopasti ijednoj devojci, kao što ni devojka masne kose i dlakavih nogu neće ostaviti baš neki utisak). Obuća i odeća treba pre svega da vam bude udobna i da se u njoj dobro osećate, i treba da vam dobro stoji, kao i da bude malčice lepša od onoga što nosite svakog dana – stvarno nije neophodno da se oblačite kao za dodelu „Oskara“, ali se ipak treba malo više doterati nego za školu ili za basket s prijateljima. I, bez mnogo eksperimentisanja! Nije dobra ideja da za prvi sastanak obujete visoke štikle na kojima još uvek niste naučile da hodate, kao ni da drastično menjate imidž – na kraju krajeva, vaš dečko ili devojka žele da izađu s onom osobom koju su upoznali. Šminka ide po principu „manje je bolje“ – treba naglasiti ono što je lepo, ali ne treba biti toliko našminkan da vas dečko ne prepozna.
Izgled, naravno, nije sve. Sutra čitajte neke predloge kuda izaći na prvi sastanak, o čemu pričati (predlozi kako da ne ostanete bez ideja) i šta da ne učinite poneseni žarom trenutka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar