U trendu

Reči nisu sve

Slatke reči su nešto što svako voli u vezi. Devojkama one nekad znače više nego momcima – momci su skloniji tome da emocije izraze kroz akciju – ali, u suštini, uvek je lepo čuti "volim te" ili bilo šta blisko tome. Samo, ne treba zaboraviti da nije sve u rečima.
Lepe reči može da vam kaže svako. I super je čuti ih – super je kad vam neko kaže da vas voli, da vas obožava, da mu mnogo značite, da ste mu sve na svetu – ali ni najlepšim rečima ne treba dopustiti da vas "raspilave" ako iza njih nema nikakve akcije, ako ih ne potkrepljuje nikakva akcija. A ima onih koji su skloni tome da padnu na nežne reči, ako se dovoljno često i dovoljno vešto ponavljaju, čak i ako onaj koji ih govori nikada ništa za vas nije učinio.
U vezi u kojoj se dvoje zaista vole i poštuju, oni i podržavaju jedno drugo. Udovoljavaju potrebama jedno drugog (naravno, ne baš svakoj potrebi, niti će činiti nešto što baš ne žele, ali će se jedno drugom ipak prilagođavati i praviti kompromise). Momak koji vas zaista voli neće odbiti da vas prilikom seksualnog odnosa zaštiti kondomom "zato što mu je lepše bez njega", a ako se bojite da, recimo, same odete kod ginekologa, poći će s vama i čekaće s vama u čekaonici (ne samo što vama tako pruža podršku nego, ako ste par, ono što će vam ginekolog reći tiče se i njega). Devojka koja vas stvarno voli neće vas odbaciti zato što joj ne dajete skupe poklone, niti će se ljutiti na vas zato što neko veče ne želite da izađete nego da gledate utakmicu (ako voli sport, još bolje, možete utakmicu da gledate zajedno, a ako ne voli, može da izađe s drugaricama). I tako redom.
Naravno, lepoti veze će sasvim sigurno doprineti i lepe i nežne reči – još bolje, puno lepih i nežnih reči. Ipak, bez akcije koja te reči podržava, i najlepše reči postaju obična laž koja služi samo tome da se nešto "izvuče" iz nekoga – a to već veze s ljubavlju i ljubavnom vezom nema, to je obmana i manipulacija radi sticanja koristi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)