Repovanje s duhovima

Sećate li se ubijenih repera 2Pac-a i Notorious B.I.G.-a? Eminem je snimio novu numeru – „Running (Dying to Live)“, za koju je sam komponovao muziku i u koju je ubacio njihove glasove (preslušao je na stotine njihovih pesama dok nije pronašao stihove koji su mu se najbolje uklapali u muziku i ideju). O čemu se uopšte radi? Predviđeno je da ova numera bude naslovna „stvar“ za dokumentarni film „Tupac: Resurreection“, film o kratkom i neobičnom životu ovog repera.

U redu, i šta je tu neobično? Eminem izjavljuje da je u toku snimanja ove numere počeo da veruje u duhove (u koje, inače, nikad nije verovao), jer je prosto mogao da oseti hladnoću i prisustvo mrtvih repera u studiju. On smatra da se u ovoj pesmi ne čuju samo njihovi glasovi već se može osetiti i njihova energija. Spooky… Reklamni trik ili autentično iskustvo? Ne znamo, ali zanimljivo zvuči.

Za one koji su zaboravili, ili i ne znaju ko su (bili) Tupac i Notorious B.I.G. (visok 191 cm i težak oko 200 kg – baš se pitamo zašto je odabrao takvo umetničko ime), radi se o dvojici crnačkih gangsta repera koji su nekad bili prijatelji, nekad rivali, a žestoko su se posvađali neposredno pre nego što je 2Pac ubijen na ulici u Las Vegasu. Samo šest meseci kasnije, ubijen je i Notorious B.I.G. – u Los Anđelesu, takođe nasred ulice, dok se vraćao sa jedne žurke (Volite da idete na žurke, zar ne? Dobro, nećemo više da vas plašimo). Ubistva nikad nisu razjašnjena; neki smatraju da su povezana, ali se ne zna ništa precizno. Smatra se da su ubice gangsteri iz Los Anđelesa, ali nikad nisu uhvaćeni.

Eminem je siguran da su 2Pac i Notorious B.I.G. ponovo prijatelji i da rade zajedno. Singl „Running (Dying to Live)“ pojavio se u Americi 4. novembra; CD „Tupac: Resurrection“ sa tom numerom, još dve Eminemove numere i jednom dosad neobjavljenom 2Pac-ovom pesmom izašao je nedelju dana kasnije, a kada će se pojaviti kod nas – ne znamo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.