Roditelji kao seks-profesori

Sedeli ste i gledali televiziju s roditeljima i počela je neka emisija o seksu. Vi, da umrete od blama! A vaši roditelji počeli da vam, sa svim mogućim tehničkim detaljima, moguće i crtežima, objašnjavaju o čemu se tu radi. Možda ste, čim ste dobile prvu menstruaciju, ili čim su vaši roditelji našli uflekanu posteljinu, uz pomoć nekoliko priručnika i različitih crteža i dijagrama saznali sve tehničke pojedinosti seksa. Prosto vas je zabolela glava od silnih objašnjenja, plus vas je cela priča toliko isprepadala da ste rešili da nikada, ali nikada, nećete imati seksualne odnose. Bljak! Fuj!

Zvuči vam poznato? Ima takvih roditelja. Ne misle oni ništa loše; samo, koliko god da je vas blam kad se seks pomene pred vašim roditeljima, budite sigurni da je njih blam još i više kad se seks pomene pred vama. Vi ste za njih njihovo dete i jako im je teško da se pomire s činjenicom da odrastate i da postajete i seksualno biće. A znaju da je tako i znaju da treba da vam objasne bar neke stvari o seksu. U takvoj situaciji nekim roditeljima je lakše da celom problemu priđu s tehničke strane – tako se najmanje uključuju emocije – i da vam, poput nekakvih profesora, objasne o čemu se radi.

Šta vi da uradite ako imate takve roditelje? Ne nervirajte se i probajte da se ne osećate izblamirano. Na kraju krajeva, tu se ipak radi o potpuno normalnim stvarima i o potpuno normalnim delovima života.

Dakle, kad roditelji počnu da vam o seksu pričaju kao profesori koji predaju o nečemu, nađite neki udoban položaj, zavalite se i slušajte. Teško da će vam biti dosadno, a vrlo je verovatno da ćete čuti nešto što će vam biti zaista korisno. Jedno je sigurno: takvu priču od prijatelja (s kojima svi tinejdžeri najradije pričaju o seksu) nećete čuti. Ne zaboravite: za razliku od vaših prijatelja, koji mogu, ali i ne moraju imati seksualno iskustvo, vaši roditelji sasvim sigurno znaju o čemu pričaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.