U trendu

Sačuvati preplanuli ten

U toku leta izlagali ste se sunčevim zracima u želji da pocrnite. Nije baš zdrava varijanta, ali znamo da mnogi to i dalje rade. Sada biste želeli da čestim „čvarenjem“ stečenu boju što duže zadržite – a dosad je već počela da se gubi (ako se nije i izgubila – kod nekih to ide veoma brzo). Šta da učinite da sačuvate preplanuli ten što je moguće duže? Odmah da vam kažemo: ne, nećete ovde naći savet da preplanulu boju sačuvate redovnim posetama solarijumu, jer redovne posete solarijumu nisu zdrave.

Za početak se nadamo da ste koristili neku kremu, mleko ili losion za sunčanje. Ovi proizvodi ne samo što štite vašu kožu od štetnog sunčevog zračenja već je i hrane i hidriraju. Ako kožu tokom leta redovno ne hidrirate, ona se od sunca, soli i hlora suši, počinje da se peruta i ljušti i vi vrlo brzo izgubite dugim sunčanjem stečenu boju .

Ovaj proces perutanja možete pokušati da usporite time što ćete sada kožu svaki dan, posle tuširanja, mazati nekom hidratantnom kremom, mlekom ili losionom. Ako ste koristili sredstvo za sunčanje, odlično; sada samo treba da nastavite da redovno koristite neko hidratantno sredstvo za telo.

Da ne bude zabune, ni najredovnija upotreba hidratantnih proizvoda neće preplanuli ten učiniti večnim. Koža se stalno obnavlja i stari slojevi, oni na površini, se odbacuju – a u ovom slučaju to su preplanuli slojevi. Ono što korišćenjem hidratantnih krema, mleka ili losiona postižete jeste da taj proces usporite, jer, dobro nahranjena, vaša koža nema potrebu da se toliko često obnavlja – duže vam traje, moglo bi se reći.

Jednom kada vam koža ponovo posvetli (onoliko koliko vam posvetli), uvek je možete relativno brzo i lako potamneti – sredstvom za samopotamnjivanje. Uz neko od tih sredstava možete, ako vam je baš stalo do toga, da izgledate preplanulo u bilo koje doba godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.