Samo rezerva

U ljubavi se svašta dešava, i svakakve situacije su moguće, neke dobre i lepe, neke prijatne, a neke veoma neprijatne. Jedna od najneprijatnijih jeste kada shvatite da ste nekome samo rezerva.

Šta to znači? Različite varijante su moguće. Jedna je da ste u vezi s nekom osobom koju volite, ili vam je barem do nje stalo, čak i ako niste zaljubljeni, i verujete da i ona prema vama oseća nešto slično. A onda saznate da to uopšte nije slučaj, da ste vi toj osobi samo rezervna varijanta za slučaj da ne uspe da se vidi s osobom do kojoj joj je stvarno stalo, ili koja joj se bar dopada više nego vi. Kada saznate tako nešto, osećate se veoma povređeno i poniženo – osećate da toj osobi do koje vam je stalo vi zapravo uopšte niste bitni, da vas je sve vreme lagala i zavaravala i da vas samo iskorišćava.

Druga varijanta, naizgled poštenija, ali zapravo samo arogantnija, jeste kada vam momak ili devojka otvoreno kažu da ste im samo rezerva, da je to ono što žele od vas. I još očekuju da to prihvatite, da vam to bude u redu. Valjda veruju da su oni za vas premija i da, takvi kakvi ste, treba da se zadovoljite mrvicama jer ništa bolje ne možete dobiti.

U obe varijante, jasno je šta treba učiniti – bež“te glavom bez obzira iz takve veze, iz takve kombinacije! Nikada je nemojte prihvatiti. Ima onih koji prihvataju ovakvu vezu jer su jako zaljubljeni, bolje im je i to nego ništa, a nadaju se da će to s vremenom prerasti u pravu vezu. Ne zavaravajte se – neće. Ako vas ta osoba od samog starta ne poštuje (a da vas poštuje, ne bi vas posmatrala kao rezervu), ne može vas ni voleti. Sve što možete postići takvom vezom jeste da se konstantno osećate sve gore i gore, i da vam se samopouzdanje sroza na nulu.

A ako vi imate sklonost ka tome da vam neko bude rezerva – onako, može da posluži ako već ne možete da dobijete onog kog tražite, možda ste čak napravili i spisak mogućih rezervi – molimo vas, nemojte to raditi. Takve kalkulacije veze s ljubavlju i ljubavnim vezama nemaju, njima samo ponižavate druge a sebe onemogućavate da uživate u ljubavi. Uvek je bolje biti sam nego s nekim do koga vam i nije nešto baš stalo, ali, eto, može da posluži.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.