Seks i laži (2)

Krupnije laži

  Laž br. 4: „Volim te. Hajde da vodimo ljubav.“

Ljubav! Nekad može jako prijati, a nekad može biti strahovito bolna. Ipak, najviše boli kada je izgovor da biste stigli do seksa. Pojedini momci čine to redovno – iz prostog razloga što im to i uspeva, ali se obično osećaju vrlo loše posle toga. Seks podrazumeva da činite ono što odgovara i vama i partneru, bez obzira na to da li vam je on rekao da vas voli. Svi imaju seksualne nagone, ali im se ne prepuštaju svakog puta kad ih osete.

  Laž br. 5: „Zar mi ne veruješ?“ ili: „Zar me ne voliš?“

Slično, ali ipak malo drugačije. Ako ovo izgovori vaš dečko kako bi vas ubedio da vodite ljubav – ne nasedajte. Činjenica da ga volite (ili da mu verujete) nema ama baš nikakve veze s tim da li ste spremne za seks ili niste. Možda ćete uskoro poželeti da vodite ljubav s njim, ali ne dozvolite da vas pridobije tim trikom. Kao prvo, to je vrlo nizak potez, a drugo, ako vas voli (ili vam veruje), sigurno neće vršiti pritisak na vas.

  Laž br. 6: „Trudna sam“

Trudnoća kao zamka kojom lovite dečka doneće vam samo patnju i bes. Možda će, ako poveruje da ste u drugom stanju, ostati sa vama – ali ne zadugo. Naprosto, ova laž ima ograničen rok trajanja. Kad-tad saznaće istinu, pa će raskinuti sa vama. Ovoga puta razlog će biti to što vas zaista mrzi.

Jedna laž vodi ka drugoj. Detalji često bivaju zaboravljeni. Sitnica danas, sitnica sutra – i vi ste uhvaćeni. Ljudi koji se služe lažima pre ili kasnije povrede sami sebe, bivaju razotkriveni i upropaste svoje šanse u nekim vrlo lepim vezama. Dakle, da ne biste savladavali lekciju na teži način, zapamtite sledeće:

  Niko ne može da vam čita misli. Jasno i glasno kažite šta želite.

  Ako morate da lažete, možda ste sa pogrešnom osobom.

  Ma kako male bile, laži povređuju i vode ka destrukciji.

Iskrenost je osnova svake zdrave veze. Bez toga – veza je naprosto propast. Pre no što izgovorite neku sitnu laž svom partneru, dobro razmislite da li je vredna takvog gubitka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.