Sezona nogu

Leto je vreme kada se nose minići, šortsevi, sandale… Pravo vreme da pokažete lepe letnje krpice koje ste nabavile ili maštovitost u kombinovanju starih (ili, najbolje, oboje). Leto je i vreme kada noge dolaze do izražaja (osim ako ste fan pantalona i sukanja dužine do članaka) – a to znači da treba da izgledaju uredno, negovano i lepo. Kako do takvih nogu?

Nije preterano teško. Uz malo vežbi (može da bude dovoljno i svakodnevno skitanje sa drugaricom) noge će vam biti zategnute, a pored toga, glavna stvar je da budu i glatko izdepilirane. Na raspolaganju vam stoji više metoda: depilacija vrućim ili hladnim voskom (možete je obaviti u kozmetičkom salonu ili same, mada bi za prvi put, dok ne vidite kako se radi, bilo bolje da to bude u salonu), depilacija kremom, brijanje. Postoje još neke varijante, ali ove su najčešće.

Depilacija voskom daje najduže rezultate (oko mesec dana bez dlačica), uz kremu ćete bez dlačica biti između tri i sedam dana, a ako se opredelite za brijanje, to morate obavljati svakodnevno. Još jedna napomena: ako se opredelite za kremu za depilaciju, striktno se pridržavajte uputstva za upotrebu – nemojte ni slučajno da kremu držite na nogama duže nego što je to predviđeno, jer možete iziritirati kožu; pored toga što je osećaj jako neprijatan, bićete osuđene da prikrivate noge dugačkom suknjom ili pantalonama bar nekoliko dana – a onda će vam i dlačice ponovo izrasti.

Nakon što ste se pobrinule da vam noge budu izdepilirane, treba da se pobrinete i za njihovu negu. Koža nogu se vrlo brzo suši i zato je poželjno da je svaki dan namažete hidratantnom kremom, mlekom ili losionom. Ako vam je koža jako suva, pokušajte sa bebi uljem. Ukoliko vam se to dopada, možete upotrebiti i kremu sa svetlucavim česticama – tako će vaša koža delovati još mekše.

Konačno, noge su spremne za pokazivanje i možete da obučete minić ili šorts. Ne zaboravite samo da noge, kao i sve ostale otkrivene delove tela, zaštitite odgovarajućom kremom za sunčanje; nema veze ako samo idete u šetnju gradom – sunce ne pravi razliku. Lagane sandale ili papuče će po toplom vremenu najviše prijati vašim nogama; papuče ili sandale na štiklu su nešto napornije i neprijatnije, ali nisu loša vežba za noge, plus ih i vizuelno izdužuju i hod je u njima zavodljiviji.

Za kraj, ako svoje negovane noge želite nečim da ukrasite, možete i to – grad je pun lančića za noge, a oni se nose baš na bosim nogama (to jest, nogama bez čarapa) i super izgledaju uz sandale.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.