Silikoni zakonom zabranjeni za tinejdžerke

Evropska unija je donela konačnu odluku – devojkama mlađim od 18 godina zabranjene su hirurške intervencije uvećanja grudi. Na ovu temu su u proteklom periodu vođene mnoge žučne rasprave. Javnost Evrope je bila zapanjena izjavom Nikol Sejl (Nicole Sale) koja ja otkrila novinarima da je operaciju grudi dobila kao poklon za svoj 16-ti rođendan i još je rekla kako je to „najbolja stvar koju je uradila u životu“.

Savršeni modeli, teen pop zvezde i pritisak da se bude „savršen“ su uticali na to da mnoge mlade devojke budu nezadovoljne izgledom svog tela. Industrija plastične hirugije se sve više razvijala i donosila je sve više novca. Agresivan marketinški pristup je naterao mnoge tinejdžerke da razmišljaju o hirurškim intervencijama kao o načinu za rešavanje svojih problema. Novim zakonom će sve ordinacije biti obavezane da u svoje reklame uključe i informacije o zdravstvenim rizicima.

Ovaj pokret protiv plastične hirurgije će biti propraćen kampanjom koju organizuju žene Nemačke i Britanije. Predstavnici Evropske unije kažu da će „regulisati stanje koje vlada među „kozmetičkim kaubojima“ „.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.