U trendu

Slagao je da vas voli

Kada volite nekog, želite da i ta osoba voli vas. Kad ste u ljubavnoj vezi s osobom koju volite, želite da i ona vas voli – a nekad se desi da vam ona kaže da vas voli, a kasnije saznate da je to bila laž, i nije vam jasno zbog čega je ta osoba tako postupila.
Recimo, u vezi ste s momkom, i baš ga volite. Rekle ste mu da ga volite, i bile ste presrećne kad vam je odgovorio da i on voli vas. Kasnije, na ovaj ili onaj način ste saznale da vas on zapravo ne voli, i to vas je baš zabolelo – ako vas ne voli, zbog čega vam je rekao da vas voli? Zašto vas je slagao?
Neki bi na ovo odgovorili da vam je to rekao da biste pristale da spavate s njim. I mada se i to nekad dešava, najčešće nije to razlog. Razmislite: kad kažete dečku da ga volite, kakav odgovor očekujete? Da i on voli vas, zar ne? Ukoliko bi vam odgovorio nešto drugo, tipa: "Dobro", "Super", "Da, znam", "I ja volim sebe", "Mnogo volim svog psa Žuću", kako biste reagovale?
Kad momku kažete da ga volite, a on vas ne voli, drage ste mu, dopadate mu se, ali nije da vas baš voli, on može da se plaši da vam iskreno kaže kako se oseća. Može da se plaši da ćete se rasplakati, naljutiti se na njega, raskinuti s njim, da više nećete hteti da se ljubite i mazite s njim, da više nećete hteti da spavate s njim… I da do toga ne bi došlo, mehanički vam odgovori da i on vas voli. Vi srećne, on je to prebrodio, i može da nastavi da bude s vama.
Zar je to opravdanje? Naravno da nije. Ma koliko to u trenutku moglo nekom da deluje kao bezazlena laž, nije u redu slagati nekog da ga volite. Ipak, ima momaka koji nemaju hrabrosti da vam priznaju da vas ne vole, i onda slažu. Tako im je lakše. Nije nimalo lako uvek reći istinu, naročito ne kad se o takvim stvarima radi.
I, šta vi tu možete da učinite? Malo šta. Ako je bio iskren da vas voli, uživaćete u vezi – a ako je slagao, veza verovatno neće još dugo potrajati, pa će vam tad biti jasno kakvo je stanje stvari i moći ćete da potražite nekog drugog, nekog ko će vas voleti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.