Slagati drugaricu? (3)

„Jeste, slatka je čestitka! Nemam pojma ko ju je poslao!“ Vaša drugarica dobila je anonimnu čestitku za Dan zaljubljenih ili za neku drugu prilku, ili bez posebnog datuma – od tajnog obožavaoca. Zapravo, čestitku ste poslale vi, da biste je oraspoložile, jer ste procenile da joj je u ovom trenutku zaista potrebno tako nešto. To je super postupak i laž da ne znate ko ju je poslao sasvim je bezbedna – ako ne sazna da ste je baš vi poslale, biće srećna jer će verovati da ima tajnog obožavaoca, a ako ipak otkrije da ste to bili vi, oduševiće se što ima drugaricu koja bi sve učinila da je oraspoloži.

„Super izgledaš!“ Vaša drugarica je stvarno neraspoložena i treba joj hitno „podizanje“; to definitivno nije trenutak da joj kažete da je loše nanela sredstvo za samopotamnjivanje. Niko nije uvek u svom najboljem izdanju, ni super raspoložen – zato ste tu vi, da joj, kao njena drugarica, popravite raspoloženje i učinite da se opet oseća veselo i puno samopouzdanja. Pohvalite sve što joj dobro stoji, pa će se osetiti lepom i privlačnom i bolje raspoloženom. Mračno pogledajte svakog ko samo pokuša da joj skrene pažnju na neku „greščicu“ – neka ta osoba gleda svoja posla!

„Jeste, možeš to sebi da priuštiš!“ Dekintirana je, a već pedeseti put vas odvlači da buljite u one smešne i nimalo jeftine čizmice. Ni vaše najrazumnije obrazlaganje neće je ubediti da ne može da kupi te čizme koje prosto guta očima, pa zašto biste joj onda kvarile raspoloženje? Oraspoložite je pričom o tome da može da ih kupi, a nakon višečasovnog razglabanja u vašem omiljenom kafiću, ionako će i sama shvatiti da su joj, bar zasad, te čizmice nedostižne. Tih nekoliko sati provešće u lepom raspoloženju, uz drugaricu koja je podržava.

To su, u principu, bile situacije kada je opravdano i bezazleno slagati drugaricu. Verovatno ćete se i sami setiti još nekih primera. Bitno je da ne lažete za nešto krupno i da ne lažete često – laž treba da bude samo „krajnje pribežište“, nipošto ne redovna praksa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.