„Slepi od ljubavi“

Pre ili kasnije, svako se zaljubi. Nekada je ta ljubav uzvraćena, a nekada nije. Može se desiti da su vaš dobar drug ili drugarica zaljubljeni u nekog, i da budu prosto zaslepljeni svojom ljubavlju, u toj meri da ne primećuju da im ona nije uzvraćena.
Nekima je zabavno da posmatraju takvo stanje, nekima zamorno. Kad su vam drugarica ili drug "slepi od ljubavi", oni prave idola od osobe u koju su zaljubljeni. Zamišljaju sebe i tu osobu u različitim situacijama, otprilike kao dve mačke koje se umiljavaju jedna oko druge, bleskasto se smeju svaki put kad vide svoju simpatiju, prave planove šta će s njom da rade… I potpuno su slepi za činjenicu da je njihova simpatija potpuno nezainteresovana za njih. Nema veze ni ako ih je simpatija direktno odbila, ako im je otvoreno rekla da nije zainteresovana, oni će i dalje sanjariti o njoj i praviti planove.
A vi? Ne znate da li da vam ta situacija bude smešna ili tužna. A ne znate ni šta da učinite – vaš prijatelj ili prijateljica će biti potpuno gluvi za sve vaše priče o tome da treba da se okanu ćorava posla i da nađu nekog ko se interesuje za njih, ili makar da se istuširaju hladnom vodom i okupiraju mozak nečim drugim. Ukoliko insistirate, još ćete i naljutiti druga ili drugaricu, jer će vaše prijateljsko objašnjavanje shvatiti kao vaš pokušaj da stanete između njih i njihove ljubavi.
Tu imate dve mogućnosti. Jedna je da ne učinite ništa i da sačekate da vaš prijatelj ili prijateljica sami uvide istinu, a nakon toga da ih tešite, jer će se osećati kao da su ostavljeni, a ne kao da nikakve veze nije ni bilo, osim u njihovoj glavi. Druga mogućnost jeste da oprezno i izokola razgovarate s njima. Nemojte pominjati njihovu trenutnu situaciju, već im, onako usput i kao da vam je ta tema onako, nepovezano, pala na pamet, ispričajte šta biste vi uradili da ste zaljubljeni u osobu kojoj je potpuno svejedno postojite li ili ne. Na taj način možete posredno da im kažete svoje mišljenje, a da ne steknu utisak da ih napadate. A usput im stavite do znanja i da mogu da računaju na vas.
Pre ili kasnije, vaš prijatelj ili prijateljica svakako će i sami uvideti da su sve umislili – ako im vi svojom posrednom pričom sugerišete kakva je stvarno situacija, verovatnije je da će to biti pre nego kasnije, pa će i manje patiti. Onda vam još samo preostaje da budete uz njih dok ne odboluju neuzvraćenu ljubav.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.