U trendu

Smeta vam kad on ne odgovori na poruku?

Većini devojaka smeta kada momku pošalju SMS poruku, a on na nju ne odgovori, ili mu treba "sto godina" da odgovori. A opet, ima nekih devojaka koje momcima namerno neće odmah odgovarati na poruku, kako bi "udarale čežnju" – a momcima podjednako smeta kad devojka ne odgovori na poruku kao i njoj kad on ne odgovori.
Ne kažemo, naravno da postoje situacije kada ona ili on stvarno nisu u prilici da odgovore – ispraznila im se baterija, zaturili su mobilni, mobilni je na opravci, moraju nešto drugo hitno da rade pa i ne vide poruku (ili i bez nečeg hitnog ne vide poruku, jednostavno nisu dvadeset i četiri sata uz svoj mobilni telefon samo čekajući kad će neko da ih pozove ili im pošalje poruku), negde su gde mobilni ne sme da bude uključen, roditelji su im za kaznu uzeli mobilni… Svašta može da se desi i nekada zaista nije moguće odmah odgovoriti na poruku, bilo da ste momak ili devojka. Uz to, neke poruke mogu da budu shvaćene kao da na njih nije neophodan odgovor – ili pokušavate da odučite nekog od toga da vam pošalje pedeset poruka i onda kada je razgovor završen.
Sve su to mogućnosti. Ali, dešava se i da devojka ne odgovori na poruku, ili puno čeka s odgovorom na poruku, slično kao što bi čekala s pozivom momku, u nadi da će on onda više čeznuti za njom. Ili, desi se da ona pomisli nešto kao: "Ma, on je muško, njima nije bitno da im se odmah odgovori", ako poruku primi dok radi nešto što joj je zanimljivo, kao što je gledanje njene omiljene serije (i divljenje zgodnim glumcima).
Ima momaka koji su skloni takvoj vrsti igre, sviđa im se to "udaranje čežnje", to što ne znaju zapravo na čemu su. Međutim, takve igre mogu da funkcionišu onda kad stvarne ljubavi nema; kada su emocije jake, kada je on stvarno voli, to što njoj redovno jako dugo treba da mu odgovori na poruku shvatiće kao da ona nije zaista zainteresovana za njega, nešto drugo je više zanima, i potražiće devojku koja će jasnije pokazati zanimanje za njega i manje biti sklona igranju osećanjima.
Ma, odgovorite vi kad vam poruka deluje kao nešto na šta treba odgovoriti, ali on ima običaj da vam pošalje sto poruka dnevno u kojima ne kaže praktično ništa, dosađuje se pa vam šalje poruke? Za takvo ponašanje češće optužuju devojke nego momke, ali ima i momaka koji se tako ponašaju. U tom slučaju nežno mu recite da vam takvo ponašanje smeta – ili da mobilni ne držite konstantno uz sebe pa ne možete ni da vidite sve njegove poruke onda kada ih on pošalje. Po potrebi, pokušajte da se dogovorite, vidite koliko su njemu sve te poruke bitne, koliko vama smeta da odgovarate na "tonu" poruka dnevno, pa napravite neki kompromis.
Izuzev ako se o opisanom slučaju radi, pokušajte da na poruke koje primite od njega odgovorite u nekom razumnom roku – baš kao što želite da i on postupi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.