SMS ljubav

SMS manija je zahvatila svet. Mobilni telefoni su sada daleko od isključivo ozbiljnog sredstva za poslovnu komunikaciju. Sve je više onih koji koriste ovu modernu igračku u najrazličitije svrhe – mobilni telefoni nisu promenili naše živote samo na poslovnom planu, već sve više utiču i na emocionalni.

Mnogi tinejdžeri koriste SMS poruke za flert, pokazuje nova anketa. Više od polovine mladića starosti 16 do 18 godina je izjavilo da koristi slanje poruka preko mobilnog telefona za pozivanje devojaka na sastanak. Poruke su mnogo bezbolniji i jednostavniji način da se kažu neke stvari – nema razmišljanja o tome da li izgledaš glupo, smešno, nervozno…

Kod tinejdžerki je situacija malo drugačija. Dok 52 procenata mladića koristi mobilne telefone u ovakve svrhe, samo 19 procenata devojaka šalje SMS poruku da bi pozvale nekog dečka da izađe sa njima.

Bilo kako bilo, 47 procenata tinejdžerki koristi poruke za tračarenje i za razgovor o ljubavnom životu, dok to čini samo 3 procenata momaka. Preko polovine tinejdžera oba pola je veoma razočarano ako u toku dana ne dobiju bar jednu jedinu poruku.

Primanje vesti i najnovijih informacija nije nešto što interesuje ovo uzrasnu grupu – niko od ispitanika nije izjavio da preko mobilnog telefona dobija vesti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.