U trendu

Snaći se u svađi među prijateljicama

Situacija iz naslova, premda deluje bolno kada pogodi vas, zapravo je nešto što se često dešava: jedna draga drugarica prestane da se druži s drugom, ili prestane da se druži s ostatkom vašeg društva. I vi se onda osećate rastrzano nadvoje, jer ne želite nikoga da izgubite.
U takvoj situaciji lako se može desiti da osećate kao da morate da birate. Ili ta drugarica, ili ona druga drugarica (ili kompletno nekada zajedničko društvo). Važno je znati da u najvećem broju slučajeva ne morate da birate, da možete da nastavite da se družite sa svima i da ne treba nikome dopustiti da vas ucenom navede da birate.
Šta konkretno možete da učinite? Možete pokušati da pomirite "zaraćene strane" ako mislite da bi to imalo ikakvog efekta. Proverite da li je drugarica "ispala" iz ekipe zato što je nekog povredila ili uvredila; ako jeste, predložite joj da se izvini i gledajte šta će dalje ispasti, moguće je da bi društvo moglo da se ponovo okupi.
Nije bilo vređanja, ona ne želi više da se druži s drugom drugaricom ili društvom, ili oni ne žele više da se druže s njom? Razgovarajte i s jednom i s drugom stranom, isprva nasamo, kasnije možda i dok ste svi tu zajedno, ispitajte koje su tu čije primedbe, šta tu kome smeta i može li biti nekog dogovora. Ako može, super!
Nekada ljudi jednostavno ne mogu dalje zajedno. Dešava se. A možda i nemate snage da budete pomiritelj i da pregovarate, i to je u redu. Ono što vam tada ostaje jeste da se družite i s jednima i s drugima, da slobodno vreme delite između njih. Šta ako ispadne da morate da birate? Razmislite da li želite da se družite s nekim ko vas ucenjuje prijateljstvom s kime ćete da provodite slobodno vreme, pa odlučite u skladu s tim.
U svakom slučaju, mi se nadamo da ćete moći da nastavite da se družite sa svima koji su vam dragi, bilo da oni ostanu na okupu ili da krene svako svojim putem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.