Soliranje ili super dečko? (2)

Treba li da ostavite dečka da biste povratile ono što ste izgubile? Da li ponovo treba postanete ona „kul“, neuhvatljiva, solo devojka sa fenomenalnim drugaricama, najboljim na svetu? Zašto da ga ostavite kad je tako super prema vama i kad je vama tako lepo s njim? Dovoljno je da vas jednom pogleda i da se skroz rastopite – kako ostaviti nekog takvog? Ipak, sav taj ludi provod koji propuštate – jooj! Ma, da niste vi zapravo jedna grozna i sebična osoba kad uopšte razmišljate da ostavite tako super i divnog dečka da biste se više ludirale sa drugaricama? Možda ste zapravo samo klinka (kao što vam stariji brat podsmešljivo govori), devojčica koja bi samo da se igra, a ne onako zrela osoba kakvom volite sebe da zamišljate?

U ovakvoj situaciji potrebno je da pažljivo razmislite i da budete potpuno iskrene prema sebi. Šta vam je u ovom trenutku važnije – ludi provod ili uživanje s dečkom? I jedno i drugo je super, naravno, ali ako vam je provod sa drugaricama zapravo mnogo važniji od uživanja s dečkom, ako niste zaista raspoložene da budete sa jednom određenom osobom i radije biste da samo neobavezno flertujete, onda će vam to praviti sve više i više problema u vezi. Osećaćete se sve zlovoljnije i može se desiti da kažete i uradite stvari zbog kojih ćete se posle kajati, stvari koje vaš dečko ničim nije zaslužio. Sa druge strane, ako odlučite da vam je dečko mnogo važniji, tu nema dileme – ostajete s njim.

Postoji i treća varijanta – da vam je otprilike podjednako važno i jedno i drugo. U tom slučaju, pokušajte da napravite kompromis: da malo više nego do tada izlazite sa drugaricama, kako biste zadržale i obnovile ono zajedničko što imate i u čemu uživate. Ako je vaš dečko fin i pažljiv i voli vas, razumeće kada mu kažete da vam je potrebno da provodite više vremena sa drugaricama, jer vam i one mnogo znače i jer se bojite da ćete ih izgubiti.

Kao što vidite, uz dovoljno iskrenosti rešenje za ovaj problem može se naći. Mala tajna: sličan problem ponekad će mučiti i znatno starije od vas, tako da niste baš tako detinjaste kao što bi neko mogao da pomisli. Zato, hrabro razmislite o svemu, donesite promišljenu odluku – i uživajte dalje u životu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.