najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Šta kad ga (je) ne volite?

Saznali ste, i pomalo ste iznenađeni, da je neko koga znate iz škole (ili čak iz odeljenja), komšiluka, sa treninga ili već odnekud – zaljubljen u vas. Nebitno je kako ste to saznali; možda vam je ta osoba sama prišla, a možda su informaciju prosledili drug ili drugarica. Tek, neka osoba vas jako voli. Pomalo ste zbunjeni: u redu, ta ljubav vam laska, ali ne znate šta biste s njom, jer vi prema toj osobi ne osećate ništa slično. Možda ste već u vezi, možda razmišljate o gomili drugih stvari (ocenama, spasavanju sveta, takmičenju, problemima u porodici…), možda vam se ta osoba jednostavno ne dopada. To ste joj i rekli, ali i dalje vas gleda tim velikim očima; i dalje se, izgleda, nada nečemu. Šta sad?
Laskavo je kad se neko zaljubi u vas. Ipak, nemojte hraniti svoj ego time. Tu osobu sigurno boli što joj ne uzvraćate ljubav – a premda vi svakako niste krivi što prema njoj ne osećate ništa, to nije ni nešto čime se treba ponositi. Nemojte se poigravati osećanjima te osobe i nemojte manipulisati njome; ma šta vam u nekom (zlobnom) trenutku palo na pamet – ne, nije zabavno. Znate već: ne radite drugima ono što ne želite da neko radi vama.
Ne podsmevajte se toj osobi, naročito ne pred drugima. To boli. Setite se da se neuzvraćena ljubav i vama može desiti (zaista su retki ljudi kojima se to nikad ne desi). Ako vam se to već desilo i ako se onaj ili ona u koga ste bili nesrećno zaljubljeni ružno poneo prema vama, setite se koliko vas je to bolelo i ne pokušavajte to da naplatite ovom dečku (devojci) – oni vam stvarno ništa nisu skrivili.
Grubošću nećete promeniti situaciju, samo ćete povrediti tu osobu. Nemojte je lagati; iskreno joj recite šta osećate. U "nemojte je lagati" spada i to da ne pričate kako niste spremni za vezu, jer vas već sutra može videti s nekim (nikada ne znamo kad ćemo se zaljubiti i koliko jako i naglo i neočekivano to može da nas "zvekne"). Tu spada i to da ne nagovarate ortaka (ortakinju) da glumi vaš par – takve laži se brzo "provale" i niko vas neće ceniti zbog njih – naprotiv.
Dakle: budite iskreni i odlučni i što pažljiviji možete kako biste tu osobu povredili u najmanjoj mogućoj meri. Više od toga teško da možete učiniti.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike