Šta kad momak zna da vam se dopada?

Dešava se: neki dečko sazna da vam se jako dopada. A vi ne znate da li je uopšte zainteresovan za vas i, prema tome, ne znate ni kako da se ponašate kada se on zatekne u vašoj blizini. Ume da ispadne prilično blamirajuće.
Često ponašanje devojke u ovakvoj situaciji, naročito ako je stidljiva i/ili nema baš neko iskustvo s momcima, jeste da pocrveni svaki put kad vidi tog dečka i da brže-bolje pobegne. Ne usudi se ni da ga pogleda, a ako mu nešto i kaže, to je prilično nerazgovetno – ili, još gore, bude savršeno razumljivo da je lupila nešto bezvezno. A posle toga se oseti još gore. U redu, opis je prerastao u karikaturu – ali jeste nezgodno kad neko zna da vam se dopada, a vi ni najblažu ideju nemate da li on nešto oseća prema vama, ni kako da se ponašate kad vam je u blizini.
Ono što je bitno jeste da ne izgledate očajno, kao da biste učinili bilo šta samo da budete s njim. Dakle, bez zurenja u njega, onesvešćivanja pred njim, treptanja toliko da pomisli da vam je nešto upalo u oko… To što on već zna da vam se dopada može da vam bude jako korisno, jer je momcima često potrebno ohrabrenje da bi prišli devojci za koju su zainteresovani. Zato je najzgodnije da mu se u prolazu nasmešite i kažete mu: „Ćao“. Ništa više od toga – pošto već zna da ste zainteresovani, to bi trebalo da mu bude sasvim dovoljno da učini prvi korak, pod pretpostavkom da se i vi njemu dopadate.
Može se desiti da taj dečko počne da flertuje s vama, da neće odmah da učini nešto konkretnije od toga. U tom slučaju, flertujte i vi s njim (ako izigravate ledenu kraljicu, mogao bi da pomisli da ste izgubili interesovanje), samo pazite da ne preterate, da ne ispadne kao da ćete pasti na kolena pred njim ako samo nagovesti da bi hteo da bude s vama.
Ukoliko dečko nije zainteresovan, najverovatnije će se jednostavno potruditi da vas izbegava. Sad, ako vas izbegava, to ne mora nužno da znači da nije zainteresovan – može i da bude stidljiv i da ne zna kako da vam priđe. Šta da učinite ako vas izbegava? Kako u tom slučaju znati da li mu se dopadate? Možete pokušati da saznate preko prijatelja (koji bi, u slučaju da se dopadate tom momku, mogli i malo da ga „gurnu“ da bi vam prišao), a možete i da čekate na neku njegovu konkretnu akciju. Ili, ako ste nestrpljivi, priđite vi njemu – iz njegove reakcije trebalo bi da možete da procenite da li je zainteresovan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.