U trendu

Šta kad ne uživate u seksu?

Vođenje ljubavi, jednom kad do njega dođe, predstavlja nešto u čemu bi trebalo da uživaju i dečko i devojka. Dešava se, međutim, da devojka uopšte ne uživa, a da ne zna ni zašto ni šta bi trebalo da učini.
Klasična situacija je sledeća: ona želi da vodi ljubav s njim, ali kada do toga dođe, nešto se u njoj desi. Ne može da se opusti. On pokuša da uđe, nju to boli, on pokušava još jače (bilo na njen podsticaj, bilo zato što mu ona ne kaže da prestane, a on i ne zna da je boli), nju još više boli, i tako ili do odustajanja ili do toga da on nekako prodre, ali odnos za nju bude bolan. U tome se, naravno, ne može uživati. Devojke često ni sa kim ne razgovaraju o tome, jer, koliko su one čule, "svi to rade", a niko se ne žali na takav problem. Dakle, verovatno nešto s njima nije u redu, čim ne uživaju u onome u čemu njihove drugarice uživaju.
Zbog ovakvog ćutanja, malo koja devojka zna da je ova vrsta problema zapravo prilično česta. Radi se o tome da se devojka još uvek pomalo boji seksa (a posle svakog bolnog odnosa bojaće se još više, naravno), nije mentalno sasvim spremna za njega i ne zna kako da se opusti. Šta učiniti u takvoj situaciji?
Za početak, razmislite da li stvarno želite da vodite ljubav, ili pristajete na to zato da njemu udovoljite, zato što "svi to rade", ili iz nekog sličnog pogrešnog razloga. Ako zapravo ne želite seks i ne osećate se spremno, recite to svom dečku – ako vas stvarno voli, pristaće da sačeka da i same stvarno poželite da vodite ljubav s njim. Može da se radi i o tome da jeste spremne za seks, ali ne s tim dečkom – s njim ste zato što je jako zgodan, ili zato što je bio jedini koji vas je pitao, ili… A ne volite ga i ne želite takvu vrstu intimnosti s njim; izlasci su u redu, ali ne i seks.
Ne radi se o tome, stvarno želite da spavate s dečkom, i to baš s tim dečkom? Moguće je da predigra prekratko traje, pa nemate vremena da se opustite, niti se vagina dovoljno ovlažila za neometan odnos. Tražite od dečka da se duže ljubite i mazite, a to koliko ste opuštene može da se proveri i rukom (što ne znači da treba da se proverava na svakih pet sekundi – to bi vas samo dodatno unervozilo i ukočilo). Nije loša ideja ni da se u startu dogovorite da do odnosa ne mora da dođe i da neće biti ljutnje ni optuživanja. Tako nećete biti pod pritiskom da morate da se opustite, pa je verovatnije da ćete imati manje problema.
Samo polako. Bez žurbe. Kad budete s pravim momkom i stvarno spremne, doći će i uživanje. Do tada možete da istražujete, ako želite, da eksperimentišete s različitim vrstama maženja i nežnosti – i u tome se i te kako uživa i otkriva mnogo o sopstvenom telu i o tome kako da uživate još više.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.