U trendu

Šta se gleda? „Helboj“

Tražite neki zabavan film, nešto što biste mogli da gledate sa celim društvom? Uz to, nešto što bi mogli da gledaju i dečaci i devojke? Želite nešto sa dobrom akcijom, a ne bi vam smetali ni elementi horora i fantastike? U tom slučaju, „Helboj“ bi mogao da bude interesantan izbor.

O čemu se radi u ovom filmu, inače rađenom prema Minjolinom stripu? Pre 60 godina, u vreme Drugog svetskog rata, zli Grigorij Raspućin (jedan od „dežurnih negativaca“ za potrebe stripova i crtanih filmova) doveo je na naš svet Helboja, stvorenje iz pakla, koji ima moć da započne Apokalipsu. Međutim, Helboja je usvojio i kao svog sina odgajio profesor Brum. Zato je Helboj, umesto mračnog stvorenja i uprkos svom neobičnom izgledu, postao jedan od boraca protiv zla i protiv čudovišta koja se povremeno pojavljuju na našem svetu. U borbi mu pomaže i telepata Ejb Sapijens, čovek amfibija, a kada se Raspućin vrati i pokuša da uništi svet, Helboju se pridružuje i njegova stara ljubav, Liz Šerman, pirokinetik.

Zbog čega bi ovaj film bio interesantan baš vama? Vizuelno je dobro urađen i ima puno dobre akcije, plus ima i duhovitih momenata. Pored toga, glavni likovi (Liz, Ejb i Helboj) su tinejdžeri, ili bar vrlo bliski tinejdžerima (jeste, Helboj ima oko 65 godina, ali stari znatno sporije od ljudi, tako da je jedva stariji od tinejdžera). Njih troje se, po mnogim osobinama, razlikuju od ostatka ljudi oko sebe (čak i Liz, koja je sasvim normalna devojka, izuzev sposobnosti da stvara vatru svud oko sebe i da potencijalno spali sve živo u prilično širokom krugu – izuzev Helboja, kome vatra ne može ništa). Dakle, troje likova koji bi najviše želeli da vode sasvim običan život i da se lepo zabave, ali im to njihova različitost i okolnosti u kojima se nalaze onemogućavaju.

Šta ima u ovom filmu za devojke? Upravo likovi koje smo spomenuli – pored toga što bi im se mogla dopasti Liz, obična devojka neobičnih sposobnosti, tu je i Helboj, koji se, uprkos za neke zastrašujućem izgledu, često ponaša kao sladak, pomalo izgubljen i zaljubljen dečko.

Ukratko, ovaj film je zabavan, sa dobrom akcijom i, naročito za tinejdžere, „gotivnim“ likovima, pa vam ga toplo preporučujemo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.