U trendu

Štene ili mače kao saveznik protiv straha

U ljubavi nije nimalo lako, neretko naiđu situacije kada se vi ili voljena osoba nečega uplašite. Taj strah je sasvim normalan, ali je nezgodno kada vas blokira, kada vam blokira vezu – jedan od saveznika u borbi protiv straha može da bude i prilično čupav, krznato umiljato stvorenje – štene ili mače.
Na šta mislimo? Dešava se da se uplašite neke odluke koju treba da donesete, pokušavate da skupite hrabrost za nešto, voljena osoba vam predloži nešto za šta vi znate da je sasvim normalno i da vas ona neće prisiljavati ako vi to ne želite, i to pomalo i vi želite, ali se bojite… U takvim situacijama, jako je zgodno ako vam je blizu neko umiljato štene ili mače (znamo, daleko od toga da je to uvek slučaj – ali ako su vam štene ili mače u blizini, ili neka umiljata odrasla kuca ili maca, iskoristite to). Pomazite to štene ili mače, možete i malo da se poigrate s njim, ili da ga samo držite u rukama. Time što ćete se baviti tom slatkom životinjicom sebi ćete skrenuti pažnju s onoga što vas je uplašilo, smirićete se – a onda ćete moći mirne glave da donesete odluku, nećete više biti u panici koja vam ne dopušta niti da razmišljate niti da nešto učinite.
Od slične je pomoći i ako se voljena osoba isprepada; recimo, vi i vaša devojka se mazite, dodirnete joj grudi, ispadne da ste to prebrzo uradili i ona se ukočila od straha i od nečega što je do malopre bilo jako prijatno dospeli ste u nezgodnu situaciju – ako ste tada u prilici da je zabavite slatkim štenetom ili umiljatim mačetom, to vam može pomoći da je umirite i da se ponovo opusti (naravno, upamtite šta joj je bilo prebrzo i ne brzajte više!).
Podrazumeva se da vam ovo neće pomoći ako je voljena osoba alergična na pseću ili mačiju dlaku, ili ako ne može da smisli čak ni najslađe kuce i mace, ali ako voli životinje, prosto je neverovatno koliko brzo od uplašene osobe može da postane neko oduševljen slatkim čupavim stvorenjem – nekada čak toliko da maltene zaboravi na vas, ali bar više nije isprepadana, što je ipak poboljšanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar