Stidljivi dečaci

Možda je nepotrebno reći da su neki momci, ako ne i većina, vrlo stidljivi ukoliko im se devojka zaista dopada. Uostalom, plaši ih toliko toga: recimo, da mogu izgledati glupavo ukoliko društvo „provali“ da su se zaljubili i da će im se smejati iza leđa. No, više od svega plaši ih jedna jedina stvar: da mogu biti odbijeni. Činjenica je: svako od nas želi da bude prihvaćen.

Dakle, ako se zbilja dopadate nekom stidljivom momku (više nego što je uobičajeno), postoji li način da to otkrijete?

Loša vest je da nikada ne možete biti stopostotno sigurni. Postoje određeni znaci, ali… Učinilo vam se da je namignuo? Možda mu je samo trepavica upala u oko.

Ipak, ma koliko stidljivi bili, momci nešto i urade (bilo da bi bili primećeni, ili da bi vam poslali signal).

Prvo što biste mogle da primetite jeste njegova neverovatna sposobnost da vas zapazi u neopisivoj gužvi. Ako ste u prepunoj sali, a njegov pogled gotovo momentano padne na vas, verovatno je da se dopadate tom dečku.

Postoje i drugi diskretni znaci, upravo suprotni. Možda se plaši da vas pogleda u oči. Ako se stvarno zaljubio do ludila, najverovatnije će želeti da to sakrije. Ponavljamo, mnogi momci ne žele da otkrijete kako su zaljubljeni u vas – upravo iz straha od odbijanja. Ponekad će vas baš zbog toga namerno ignorisati.

Povremeno će vam uputiti i neki kompliment; verovatno iz očajničke želje da ga primetite, ili da bi se naprosto osetio bolje. Ipak, činjenica da je neko prijateljski nastrojen ne mora uvek značiti da mu se dopadate i na onaj način.

Poslednje što bi trebalo pomenuti jeste njegova strahovita potreba da vas posmatra, posebno kada niste svesne tog pogleda (da, neki momci tada mogu da izgledaju zastrašujuće, ali vi ste ti koji ste obukli mini suknju i prekrstili noge – zato, ne kukajte!). Verovatno će pokušati da bude vrlo diskretan. Ako ga uhvatite, samo se nežno nasmešite.

Iako se momci na taj način obično štite od odbijanja, ako on pilji u vas duže od sat vremena, brzo recite nekome ili bežite što dalje. Ne zaboravite: život je ponekad velika kocka, ali ne plašite se da povučete prvi potez.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.