U trendu

Što više partnera, bolji u krevetu?

Kada ne znate nešto o nečemu – recimo, o tako zanimljivoj temi kao što je seks – nije ništa neobično ako nagađate i pretpostavljate. Nagađanja i pretpostavke baziraju se na ono malo što znate. Problem nastaje ako je i to što znate nešto što ste čuli od prijatelja koji hoće da se predstave kao zreliji i iskusniji nego što jesu, pa vam kao činjenice saopšte sopstvena nagađanja i/ili želje. Tako steknete potpuno pogrešnu predstavu o nečemu – predstavu koju tretirate kao činjenicu i, često, srčano branite kako biste delovali kao neko ko zna šta priča, a ne neko potpuno neupućen u društvu iskusnih (koji su najverovatnije zapravo neiskusni koliko i vi, ali se, opet kao i vi, foliraju). Jedna od takvih predstava povezanih sa seksom, naročito popularna među dečacima (među devojkama nije toliko popularna, ali je i one podjednako često prihvataju kao istinu), jeste sledeća: sa što više osoba odete u krevet, to ćete iskusniji ljubavnik/ljubavnica biti.

Na prvi pogled, ova ideja zvuči savršeno logično. Iskustvo se stiče praksom – a kako bi drugačije? Znači, što češće vodite ljubav i sa što više ljudi, vaše znanje o vođenju ljubavi biće bogatije, pa ćete i vi biti bolji i sposobniji u krevetu. Problem s ovom idejom je što, ma koliko logično zvučala na prvi pogled, uopšte nije tačna.

Jeste tačno da se iskustvo stiče praksom. Međutim, ako stalno menjate seksualne partnere, to je kao da stalno počinjete iz početka. Ne postoje dve osobe koje vole potpuno iste stvari u vođenju ljubavi; ne postoje tehnike koje garantovano funkcionišu na svima. Vođenje ljubavi je nešto što se uči (i to celog života). Tek u dužoj vezi uopšte možete da naučite kako da vodite ljubav, na šta sve treba da obratite pažnju, koje su sve potrebe vašeg dečka ili devojke, koje su sve potrebe vašeg sopstvenog tela. Vođenje ljubavi nije nešto što se može naučiti za jednu noć, pa ni za 30 noći. Tvrditi da je neko dobar ljubavnik jer je, preko „skakanja iz kreveta u krevet“, bio s jako mnogo devojaka ili dečaka, slično je kao da tvrdite da je osoba koja uzme veliki broj knjiga i onda od svake pročita samo prvih pet strana – načitana.

Dakle, sledeći put kada čujete za nekog nešto kao: „Bio je sa 50 devojaka, on je baš iskusan!“, ne verujte u to! Čak i ako brojka nije preterana (a mi se, zbog zdravlja svih umešanih, nadamo da jeste), ta osoba nije iskusna – samo udara recke i vrlo verovatno ništa vredno pažnje nije u stanju da pruži.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.