Tehnike uklanjanja dlačica

Vreme postaje sve toplije, što znači da ćete nositi sve laganiju odeću, kao i sve kraću odeću (suknjice, šortseve i slično). A to pak dovodi noge u centar pažnje ili ih makar čini primetnijim nego ranije, što znači da treba povesti računa o njihovom izgledu. U to vođenje računa spada i uklanjanje neželjenih dlačica, zato, evo kratkog podsetnika koji su vam sve načini na raspolaganju.

Brijanje je jedan od najpopularnijih i najlakših načina da se otarasite neželjenih dlačica kako onih na nogama tako i onih pod pazuhom. S novim generacijama brijača mogućnost da se posečete svedena je na minimum. Dlačice je najbolje prvo omekšati toplom vodom ili preko njih dva-tri minuta držati peškir prethodno potopljen u toplu vodu. Brijanje je pomalo nezgodna varijanta kad se radi o preponama, jer ponovni rast dlačica u toj osetljivoj regiji može da izazove neprijatnost. Nezgodna strana brijanja je što dlačice veoma brzo ponovo izrastu, pa se morate brijati na svaka dva dana.

Kreme i pene za depilaciju mogu da se koriste na svim delovima tela, osim na licu. Nekada su imale neprijatan miris „na hemikalije“, ali danas lepo mirišu. Nevolja s penama i kremama za depilaciju je to što, iako više ne mirišu na hemikalije, i dalje ih sadrže, što vam može izazvati alergiju. Ono što ove kreme i pene rade jeste da rastvore dlaku (mada ne i njen potkožni deo), tako da tu ne postoji nikakva mogućnost da se posečete. Nažalost, pošto ni one ne uklanjaju dlaku iz korena, malje počinju ponovo da rastu nakon najviše pet dana.

Depilacija toplim ili hladnim voskom je veoma praktičan metod. Nakon upotrebe kreme za depilaciju ili brijača, koža nikada nije baš onako glatka kao posle upotrebe voska. Vosak čupa dlačice iz korena, što prvi put može da bude bolno (mada taj bol nije ništa neizdrživo – jeste neprijatno, ali ne i gore od toga ako kozmetičarka ne zagreje vosak suviše). Nakon depilacije voskom, mirni ste bar dvadesetak dana, a kada ponovo počnu da rastu, dlačice su tanje i svetlije nego ranije.

Električni depilator je nekada bio nalik na malu spravu za mučenje – uklanjanje dlačica trajalo je „vekovima“, plus je i bolelo dok vam aparat maltene čupa dlaku po dlaku. Danas su ti depilatori u priličnoj meri usavršeni, tako da vam je potrebno nešto manje od pola sata da izdepilirate noge (pet-šest minuta za pazuha) i mirni ste otprilike koliko i nakon depilacije voskom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.