U trendu

Tipovi devojaka

Čuvena izjava „ma sve su one iste“ i nije baš tačna, što dokazuju naredni redovi. Evo našeg vodiča kroz ženski svet!

JVSS (Ja Volim Samo Sebe)

Ne razdvaja se od ogledala ni po cenu života, a sebe opisuje u tri reči: najlepša, najpametnija, najšarmantnija, ili ako više volite može i samo jednom – najbolja. Pitaće te hiljadu puta kako joj stoji nova haljina, iako i sama već unapred zna odgovor. Pa da, nije na odmet još jednom čuti! Da bi vaša veza trajala treba da budete dve stvari: strpljivi i mašina za komplimente. Uz to da bi do veze uopšte i došlo treba da budete savršenstvo po njenoj definiciji, a kako je JVSS tip veoma „skroman“ zadovoljiće se „sitnicama“ tipa kosa-a-la-Leonardo-Di-Kaprio, dobra kola i neizmerna pažnja, jer, zaboga, oko koga se svet u celoj toj priči okreće! Ljubav. Ko je rekao (uzajamna) ljubav? Zar vam njeno ime (Ja Volim Samo Sebe) ne govori dovoljno?!?

DMĆ (Dobra Mamina Ćerka)

Od uvek je bila od onih koji će na odmoru radije ostati u učionici da samo još jednom obnove lekciju. Od šestog osnovne nosi naočare, izbegava časove fizičkog, mrzi nasilne sportove i ima sve petice. Mamica joj redovno pakuje užinu čak i u srednjoj školi, a pakuje joj od malena i savete o seksu i muškarcima jer ona to i „najbolje zna“, a i „muškarci su većinom životinje“. U svakom slučaju DMĆ ima dobre šanse da sa sve mamicom jednog dana završi na psihoterapiji ili kao samica sa pedeset godina. Sem ako se ne nađe neki „heroj“ da je spasi od te „crne sudbine“.

ZUVG (Zaljubljena U Vladimira Grbića)

Zna tačan raspored svih utakmica, oblači se u totalno sportskom fazonu i redovno je možete naći u sportskoj kladionici. Kada uđete u njenu sobu kao da ste ušli u hram posvećen „jednom i jedinom“. Zna kada je rođen, koja mu je omiljena boja i hrana, uverena je da će ga jednog dana upoznati i ni po cenu čega da ga niste uvredili, inače je spremna i da se bije, a kako i sama trenira neki sport, za mnoge to nije preporučljiva opcija. Slabo se druži sa devojkama, više voli da igra fudbal sa klincima iz ulice. Ne bavi se tipično ženskim sportovima, kao što je tračarenje, ogovaranje i jurenje bogatih frajera, već više voli da petkom uveče u tišini svoje sobe pije neki energetski napitak i kove planove kako da dođe do „jednog jedinog“.

GRUK (Glavna Riba U Kraju)

U nju ste zaljubljeni još od sedmog osnovne. Izabrana je za Mis mature. Izlazi isključivo na fancy mesta, ne voli da razgovara o ozbiljnim temama, radije se zadržava na tome koje marke su joj nove cipele iz Italije, koje je dobila od (sada već bivšeg) dečka. O momcima se uglavnom izražava u prošlom vremenu, menja ih dvesta na sat, jer ne voli da gubi vreme. Mere su joj savršene, često je mešaju sa poznatim glumicama i priča se po gradu kako je odbila neku ponudu za snimanje filma. Ide na fakultet tek da bi mogla da prilikom upoznavanja sa novim tipovima sebi ispred imena nabaci prefiks „studentkinja“, a učenje joj je apsolutno sporedna stvar. Upravo zbog toga vrlo je moguće da će ova „savršena lepotica“ jednog dana da završi među pelenama kao najobičnija domaćica sa priličnim viškom kilograma, koja će biti zavisna od muževe plate i njegove dobre volje da joj kupi makar i najobičnije cipele, a kamoli italijanske!

BZBS (Borac Za Bolji Svet)

Aktivistkinja je JAZASA, prati politička dešavanja, a kada je bila mala sa decom iz ulice je osnovala prihvatilište za napuštene životinje. Neće te ni pogledati ako ne znaš da nabrojiš sve kandidate za predsedničke izbore i ako kojim slučajem baciš omot od čokolade u travu, umesto u kantu. Prezire devojke iz gornje kategorije i nema sile koja će joj pomoći da shvati kako je moguće da neko „u današnje vreme“ može da misli o šminci! Ne kupuje odeću i obuću za koju pouzdano zna da se proizvodi u ekspolatisanim zemljama, a pre par godina je napravila čitavu scenu sa jednom ženom koja je nosila bundu od pravog krzna. S vremena na vreme pretvara se u žestoku feministkinju. Mada je u suštini je prilično normalna.

DND (Devojka Novog Doba)

Često će otkazati izlazak sa drugaricama da bi dovršila onaj sjajan sajt na kome je predstavila sopstveno viđenje cyber umetnosti ili da bi download-ovala novu pesmu grupe Moby. Ima prijatelja preko mail-a kome poverava stvari koje ne govori ni najboljoj drugarici i upravo je počela da uči španski uz pomoć jedne devojke koju je upoznala na chat-u. Hvata je panika ukoliko ostane bez vremena za net. Teško se skida sa kompjutera u koji je prosto zaljubljena, dok Internet smatra najvećim pronalaskom našeg doba. Oblači se u tehno stilu, obožava otkačene kombinacije. Najlakše ju je smuvati preko e-mail-a ili ICQ-a. A i uvek je lakše tražiti ICQ broj, nego broj telefona, zar ne?

PND (Punk“s Not Dead)

Iz dubine duše prezire narodnjake i vrlo lako oduševljava momke, jer je rođeni avanturista. Takođe ne podnosi šminkere, i sve, ali *sve* bi učinila da dođe na koncert svoje omiljene grupe. Ako zastanete pod njenim prozorom čućete „nešto što liči na muziku“, a što će vam ona kasnije objasniti kao „novi, ultimativni nekonformistički pravac koji će definitivno izmeniti konvencionala shvatanja stvaranjem novih socijalnih grupa“. Voli filozofiju, dobre knjige i nekomercijalne bendove. Retko se zabavlja sa „dobrim momcima“, privlače je ekscentrici i umetnici svih vrsta. Ali kad voli, ume da voli zaista i iskreno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.