Trač o vama

Ogovaranje i tračarenje uvek postoje. Nekada služe samo za ubijanje vremena i nikoga stvarno ne povređuju (recimo, kad prepričavate tračeve o Britni Spirs – teško da će nju na ma koji način povrediti ono što neki klinci koje i ne poznaje, a koji žive na drugom kraju planete, međusobno pričaju o njoj), ali nekada mogu i da nanesu ozbiljnu štetu, kada već sam njihov početak bude iz čiste zlobe.

Zamislite sledeću varijantu: imate novog dečka, s kojim vam lepo ide, a onda on počne čudno da se ponaša. Posle nekog vremena, saznate da vaš bivši dečko širi priču o vama da ste „laka riba“ i da uopšte niste u stanju da budete verni.

Sad, ako se pitate zašto vam vaš dečko ništa nije rekao, niti vas pitao o tome – vrlo je verovatno da ga je sramota da načne takvu temu s vama. Takođe, vrlo je verovatno da on ne želi da veruje u tu priču, ali, ako je vaš bivši dečko uporno „širi“ unaokolo, vaš sadašnji dečko teško da može da se ne zapita da li tu možda ipak postoji neka trunka istine. Opet, kako da s vama razgovara o tome? Prilično je teško početi razgovor sa: „Znaš, ja sam čuo da si ti laka riba i da ćeš me sigurno prevariti“ (naravno, zrelija i iskusnija osoba smislila bi nešto kao: „Izvini, da li si čula onu glupost koja se priča o tebi? Imaš li ikakvu ideju zašto je taj-i-taj širi?“).

E, sad, ako ste u takvoj situaciji, a vaš dečko ne uspe da smisli kako da razgovara s vama o onome što ga muči, moraćete da stvar uzmete u svoje ruke. Treba da razgovarate sa svojim dečkom i da mu objasnite da vaš bivši širi tu priču zato što je ljubomoran na sreću vas dvoje – i da, naravno, ta priča uopšte nije tačna, da vi nikada niste prevarile dečka (pa ni tog bivšeg). Dečaci često vole da smatraju da su svi vaši bivši kreteni i da vi ni same ne znate šta ste tražile s njima, da je on jedini super dečko s kojim ste u životu bile; tako će i ovakvo objašnjenje prihvatiti.

Želite da se osvetite bivšem za to što je pričao tako ružne laži o vama i pokušao da vam pokvari lepu vezu? U principu smo protiv osvete, ali u ovom slučaju, ništa lakše – samo prođite ispred njega, držeći se ruku pod ruku s novim dečkom, i pobedničkim osmehom mu stavite do znanja da je njegov zlobni napad u potpunosti omanuo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.