U vezi, a i dalje flertuje

Neretko se dešava da neko ko je u vezi i dalje flertuje s kim god stigne. To ne mora nužno da znači da će prevariti svog dečka ili devojku, ali osobi s kojom su u vezi takvo ponašanje neće nimalo prijati, nekada u toj meri da će raskinuti.
Neko bi mogao da pita: a zašto bi onaj ko je u vezi uopšte želeo da i dalje flertuje? Pa, već ima momka ili devojku, zar ne? Ima momka ili devojku, da, ali je mnogo onih koji vezu kao takvu ne shvataju naročito ozbiljno, naročito ne dok su u mlađim godinama. Ili pak misle da je veza nešto strahovito ozbiljno, a to ih plaši, ne osećaju se spremno za toliku ozbiljnost, pa flertuju kako bi same sebe ubedili da je sve zapravo i dalje opušteno, nikakve tu stvarno obaveze nema.
Najčešće se flertuje iz želje za dopadanjem. Neko je u vezi, ali želi da oseti da se i dalje dopada i drugim osobama, ne samo svom dečku ili devojci. I onda i flertuje sa svima. Nema nameru da učini nešto više od flerta, samo voli da bude primećen/primećena. Ovo je, bez obzira na to što nikakav plan za neverstvo ne postoji, prilično rizično ponašanje, jer dok tako flertujete, nikada ne znate ko bi mogao da vam se žestoko dopadne, da vam se svidi u toj meri da potpuno „izgubite glavu“ i učinite nešto zbog čega ćete kasnije zažaliti. Flert može da deluje kao neozbiljna igrarija, ali je i prečesto, jednom kad krenete, teško zadržati se samo na flertu.
Ma koliko osoba koja tako flertuje bila ubeđena da je „samo flert“ u redu, vrlo je retko da će isti stav imati i ako njen dečko ili devojka flertuju unaokolo. Naprotiv. Čest je slučaj da, što je neko skloniji flertovanju, to će mu više smetati ako isto to rade i njihov dečko ili devojka – želeće da se potuku sa svakim ko flertuje s osobom s kojom su u vezi. Ili neće biti baš toliko agresivni, ali im svakako neće biti svejedno.
Šta učiniti? Kad ste u vezi, trebalo bi da se trudite da ne povredite voljenu osobu. Ako ste skloni flertovanju, odmah na početku veze razgovarajte s voljenom osobom o tome, i ako bi njoj smetalo da flertujete, nemojte to da radite (ili, ako ne možete da preživite bez flerta, nađite osobu kojoj to neće smetati). A ako osoba s kojom ste u vezi flertuje, stavite joj do znanja da vam to smeta i zamolite je da prestane s tim. Ne prestaje, iako sad zna da takvo ponašanje vas povređuje? Razmislite u kojoj meri vam to smeta, i da li želite da ostanete u takvoj vezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.