U trendu

Upomoć, „udav“!

Na žurci ste, ili ste izašli u diskoteku, klub ili kafić, ili je u pitanju sedeljka, mada su tamo manje verovatne ovakve stvari. Kakve? Da vam se nakači neki „udav“. Ne, niste toj osobi dali nikakav signal da ste zainteresovani, ili bar niste svesni da ste dali takav signal – a ta osoba se zalepila za vas i samo što vam ne balavi za vrat. Užas!

Još veći „crnjak“, koji može da se desi na žurkama, jeste da ste izašli na terasu da udahnete malo svežeg vazduha. Taj smor vam se nakačio, svi koji su se takođe zatekli na terasi misle da se nešto dešava između vas dvoje i uviđavno se sklone da vam ne bi smetali. Želite da vrištite: „Upomoć, spasavajte me, ovo čudo me udavi!“. Ne čini vam se da ste u stvarnoj opasnosti (mada, ako ste devojka, verovatno se ipak bojite – šta znate kako će reagovati na odbijanje?), ali, jao, što je ta osoba dosadna! Kako se izvući iz ovakve situacije?

Dobra fora je da se okružite prijateljima – tako „udav“ neće ni moći da vam priđe. Još ako zamolite društvo da vam pomogne da se otarasite dosadnjakovića ili dosadnjakovićke, prijatelji će verovatno i fizički, time što će dosadi stajati na putu, sprečiti da vam neželjena osoba priđe. Nažalost, ovo nije uvek izvodljivo – nekada nema toliko vaših prijatelja u blizini.

Tada je bitno da se potrudite da ne budete sami s tom osobom i da joj jasno i nedvosmisleno stavite do znanja da niste zainteresovani. Budite dovoljno glasni da vas čuju svi u blizini; tako, čak i ako smor nastavi da vas gnjavi, neko će mu/joj već podviknuti da vas pusti na miru. Važno je da ne budete sami kada veoma upornoj i veoma dosadnoj osobi saopštite da niste zainteresovani, jer ako ste devojka, dečko može postati agresivan, a ako ste dečak, devojka može kasnije, da bi vam se osvetila, da tvrdi da ste pokušali da je napadnete (bez ikoga u blizini da potvrdi da ona laže, ajde dokažite da je niste ni pipnuli!).

Ono što nikako ne treba učiniti u ovakvoj situaciji jeste da se bacate drugim momcima ili devojkama oko vrata. Preterano dosadna i uporna „obožavateljka“ ili „obožavatelj“ mogli bi da zaključe na takav prizor da ih samo „ložite“ i da ste zainteresovani za njih.

Srećno u izbegavanju neprijatne situacije!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.