Upoznajte (njegove) roditelje

Preživeli ste mučnu „hoćemo li izaći ili nećemo“ fazu. Imali ste svoj prvi poljubac. Pred vama je sledeći veliki izazov: upoznaćete njegove roditelje. Zvuči čudno, ali da bi ceo događaj protekao glatko, vaša garderoba može biti od presudnog značaja. Nudimo vam nekoliko saveta kako biste impresionirale roditelje svog dečka.

  • Saznajte gde će se susret odigrati. Da li ćete ih upoznati na neformalnom događaju kao što je porodični izlet, ili će to biti nešto zvanično, na primer, večera u lepom restoranu? Ako ste pozvani na večeru u njegovom stanu, ne zaboravite da se prethodno raspitate šta njegova porodica očekuje – ukoliko se svi budu obukli svečano, možete se osetiti izuzetno neprikladno u opuštenijoj varijanti.

  • Preporučujemo vrlo malo šminke: bleđa senka za oči, jedan blaži potez maskarom i sjaj za usne je sve što treba naneti na lice. Ne činite nikakve ludosti sa svojom frizurom. Ovo nije prilika da kopirate tinejdžerske MTV zvezde; igrajte na izgled „dobre devojke“. Da biste izgledale otvoreno i prijateljski, skupite kosu s lica u jednostavan rep ili punđicu.

  • Neka vaš nakit bude krajnje jednostavan. Zapravo, mogli biste ga potpuno preskočiti ovom prilikom. Ako baš morate da nosite nešto, jednostavna ogrlica ili nekoliko lepih narukvica su sasvim u redu.

  • Svidelo vam se to ili ne, roditelji mrze tetovaže i pirsing (sem probušenih ušiju). Taj nakit ostavite kod kuće. Vidljivu tetovažu prekrijte tečnim puderom. Ako se bude nazirala, uvek možete reći da je lažna.

  • Bar ponekad upriličite susret svoje majice sa suknjom ili pantalonama. Pokažete li stomačić, mnogi roditelji će pomisliti da im šaljete poruku: „Ja sam divlja devojka koja će vašeg dečkića uvaliti u nevolju.“

  • Čak i ukoliko ne znate da li će susret biti formalan, opredelite se za klasičan izgled – suknja do kolena ili duža, tanana bluza i kardigan iste boje. Izaberite boje koje će vašoj koži dati svežiji ton; bledoružičasta izgleda dobro na gotovo svakoj devojci.

  • Pripazite da odeća ne bude pocepana ili s manjkom dugmadi; mora biti čista i ispeglana. Kad su cipele u pitanju, pronađite neke koje su bliže zemlji. Svaka štikla iznad šest centimetara je previše. Platforme su u redu, osim ako u njima ne izgledate kao majstor gravitacije. Razmislite u čemu bi vaša baka volela da vas vidi i obujte baš takve cipele.

  • Ne možete pogrešiti s crnom haljinom i kardiganom pastelne boje – ako je svečanija prilika u pitanju. Nosite ga raskopčanog ili tek prebačenog preko ramena.

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.