Upoznajte (njene) roditelje

Dobro, ne možete ih baš zvati prijateljima, ali sigurno ne želite da vam budu neprijatelji. Stigao je momenat koji ste čekali: dan kada ćete upoznati njene roditelje. Njima puno znači osoba koja i vama znači mnogo i upravo zbog toga nadaju se da ćete im se dopasti.

Na sreću, sve može biti vrlo prijatno i bezbolno. Sitnice mnogo znače kada su u pitanju roditelji. Pravilo broj jedan glasi: budite učtivi.

Izgledajte pristojno. Naravno da želite da vas upoznaju baš takvog kakvi ste, ali verovatno nije pravi trenutak za eksperimente s frizurom i pirsingom.

Ne zaboravite magične reči „molim“, „hvala“ i „izvinite“. Budite nasmejani, rukujte se s njima i gledajte ih pravo u oči. Ako se ukaže kakva prilika za iskreni kompliment – samo napred. Ukoliko ste pozvani na večeru, ponudite im pomoć oko posuđa ili donesite desert.

Nije na odmet pripremiti se unapred. Neka vam devojka kaže nešto o njihovim interesovanjima. Onda možete postaviti pitanje kao što je: „Kako ste počeli da pecate?“ Možda ćete otkriti da imate još nešto zajedničko s njima, pored njihove ćerke. Ne trudite se previše. Ne morate ih stopostotno šarmirati, samo budite ljubazni.

Poštujte porodična pravila. Ona mora biti kod kuće do ponoći? Neka se tako i dogodi. Članovi porodice će vas više voleti ako znaju da njihova mezimica izlazi s odgovornom i pažljivom osobom.

Ne smete zaboraviti ljubaznost ni u telefonskom razgovoru. Kad zovete, nemojte samo reći: „Treba mi Jelena.“ Predstavite se, recite: „Dobar dan, ovde Aleksa. Kako ste?“

Šta ako im se ne dopadate? Dešava se. Možete biti poput najslađeg i najlepšeg šteneta na svetu. Ipak, neki ljudi jednostavno ne vole pse. Izlazite sa sjajnom devojkom, ali njena mama vas ne podnosi (možda iz nekih besmislenih razloga). To vas ljuti? Naravno. Ponašate se tako? Naprotiv. Budite jako fini s njom, dosadite joj svojom ljubaznošću. Shvatite, ponekad se ne zabavljate samo s devojkom već s celom njenom familijom. Nešto morate i progutati.

Ako ste totalno uprskali, iskreno izvinjenje ili objašnjenje može pomoći. Ne razumete zbog čega vas ne vole? Možda pogrešno tumačite njihovu reakciju. Osetljiviji smo kada želimo da se nekom posebno dopadnemo. Možda to zaista nema nikakve veze s vama, već ste iskusili njihova međusobna neslaganja. Taktično upitajte vašu devojku o čemu se radi.

Pokušali ste sve što je u vašoj moći, ali i dalje ne možete da prevaziđete neprijateljstvo? Ne trudite se više. Svedite na minimum vreme koje provodite s njima. Pokušajte da to ne shvatate lično. Porodica vaše devojke jeste bitna, ali je ona samo jedan deo vašeg sveta, ispunjenog prijateljima i porodicama koje vas cene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.