U trendu

Upropašćena drugaričina odeća

Nije nimalo neuobičajeno da drugarice pozajmljuju jedna drugoj odeću. U redu, možda baš i nećete želeti da svoj omiljeni džemper pozajmite drugarici – šta ako se nešto desi džemperu, a vi niste u mogućnosti da nabavite isti takav, ili vam je taj džemper draga uspomena? Moguće je da ćete ga čak i pozajmiti – baš kao što će i vaša dobra drugarica vama pozajmiti neko parče svoje garderobe. Možda i svoje omiljeno, uprkos strahu od toga da bi nešto nepredviđeno moglo da se desi – baš vam je ta majica potrebna, savršeno se slaže uz ostatak vaše garderobe za to veče, biće prisutan i neko koga zaista želite da zadivite izgledom… Da, moguće je nagovoriti dobru drugaricu da vam pozajmi čak i nešto što joj je zaista drago.
Nevolja s mogućnostima je što su i nezgode moguće. Neko se spotakne i prospe nešto po toj pozajmljenoj majici. Sukobite se s nekim pa vam neko namerno ufleka majicu. Budete trapave i fleku napravite same. Naravno, nakon nezgode se zaista potrudite da fleku očistite. Samo što s nekim flekama ne ide. Isprobate da majicu operete i po nekoliko puta, ali fleka ostaje. Pokušate i s hemijskim čišćenjem – bez rezultata. Počinje da vas hvata panika.
Pokušavate da kupite sebi još vremena time što "zaboravljate" da vratite drugarici majicu – a u međuvremenu se trudite da je očistite na neki način. Jasno vam je da tako neće moći večito i da ćete nešto morati da smislite. Samo ne znate šta, osim da joj kupite istu takvu majicu, a kao za inat, ne možete nigde da nađete baš takvu. Joj.
Ako želite da pokušate s duhovitom varijantom – što može da pomogne ako vaša drugarica ima puno smisla za humor, ako ste joj vi jako dragi i ako nije baš previše emotivno vezana za upropašćenu majicu – možete pokušati da istu takvu fleku napravite na nekom komadu svoje garderobe (nekom za koji vaša drugarica zna da vam se zaista dopada, a ne na svojoj staroj majici za spavanje). Onda u tako uflekanoj odeći idite kod drugarice, vratite joj njenu majicu i recite joj da ste rešile da počnete nov modni trend. Neće poverovati, naravno, ali to i nije cilj – ako joj cela situacija nakon prvog iznenađenja bude dovoljno smešna, oprostiće vam.
Druga varijanta je nešto jednostavnija. U čistoj kesi ili kutiji vratite drugarici majicu i iskreno joj recite šta se desilo. Izvinite se zbog toga, ponudite da platite za majicu i pitajte kako možete da se iskupite za nezgodu koja se desila. Ovakav pristup trebalo bi da je "omekša" – to je ipak samo majica, a vi ste joj dobra drugarica. Podrazumeva se da to neće baš najbolje funkcionisati ako joj redovno uništavate garderobu – ako ste toliki baksuz ili toliko nespretne, najbolja varijanta je da i ne pozajmljujete tuđu odeću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar