Uputstva za „muvanje“

Prelistavate svoje omiljene časopise i magazine i čitate razne savete. Oblači se ovako, šminkaj se onako, „smuvaj“ dečka (ili devojku) tako i tako… Uputstva na sve strane! Zajedno sa savetom da budete svoji, da radite ono što vama odgovara. Recimo, saveti za „muvanje“: prvo odredi kom tipu pripada dečko/devojka koji/koja ti se sviđa (obično usledi duži ili kraći spisak različitih „vrsta“ ovih čudnih bića), zatim se shodno tom tipu i ponašaj (ako je mamin sin, obavezno hvali njegovu mamu; ako ona voli Rikija Martina, nemoj joj reći da ti je odvratan, a ako pak voli pare i skupa kola, obavezno se razmeći time…). Čemu to vodi? Dobro, poslušali ste savet i izgleda da je upalilo: „smuvali“ ste se. Šta sad? Predstavili ste se kao neko ko niste i nemate blage veze šta dalje. Koliko dugo možete podneti da gledate postere Rikija Martina i slušate muziku od koje vam je muka? Da i ne spominjemo vaše „oduševljenje“ kada vam u intimnom trenutku prizna da joj se sviđate, jer joj ličite na njenog voljenog Rikija (koga biste u tom trenutku najradije ubili).

Premda ova „uputstva za upotrebu“ mogu da upale, zapravo su korisna samo za jednu svrhu: da nekoga odvučete u krevet time što ćete se lažno predstaviti kao oličenje njegovih/njenih luckastih fantazija. Ovako započete veze brzo će se završiti – pre ili kasnije pući će vam film i provrištaćete nešto tipa: „Riki Martin je ljigavi kreten“, ili: „Tvoja mama je čudovište.“ Eto neprijatnog kraja… Neprijatnog jer, iako takva veza nije ni trebalo da postoji, ipak je ružno što se završila vrištanjem.

Rešenje? Aha, tražite onda bolja uputstva? Jedino pravo uputstvo je: budite vi. Budite iskreni. Ma koliko ona bila zgodna, nećete uživati s njom ako voli samo „isfolirane“ tipove. Naravno, to ne znači da nikad ništa na sebi ne treba da promenite: ukoliko vas devojke izbegavaju zato što stalno čačkate nos, prestanite to da radite (ne zbog devojaka, nego zato što je to ružna i nehigijenska navika). Menjajte se zbog sebe, a ne zbog drugih, da biste postali bolji, a ne da bi vas drugi smatrali drugačijom osobom nego što jeste. Budite iskreni i prema sebi i prema drugima – samo tako naći ćete osobu sa kojom želite dugo da ostanete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.