Uputstvo za upotrebu ruža i sjaja

Da li vam se desilo da vas iznervira karmin koji vam se razbrlja po usnama i oko njih? Da li, bar ponekad, mrzite glumice, manekenke i pevačice jer im je šminka toliko postojana i čini se da nikad nemaju problem s razmazanim ružem ili sjajem za usne? Ako je tako, bez nerviranja! Evo praktičnih saveta kako da sprečite razbrljavanje ruža i sjaja i kako da iz ruža izvučete maksimum.
Sjaj za usne: mnoge devojke samo sjaj i nose, i u pravu su – tako samo malo naglase usne, a glavni adut su im ionako mlađahne godine i prirodan izgled, uvek najprivlačniji. Da vam se sjaj za usne ne bi razlio, ne stavljajte ga "tri tone"; možete ga naneti aplikatorom ili prstom, kako god vam se dopada, i biće dovoljno postojan.
Ruž u kremastom izdanju: ovi ruževi veoma lepo izgledaju, ali su izuzetno skloni razlivanju, zato što im je tekstura vlažna i mekana. Da biste sprečile razlivanje, usne prvo uokvirite olovkom nijanse slične nijansi ruža, a zatim nanesite i sam ruž.
Karmin u mat nijansi: problem s njim nije razmazivanje, jer se mat ruževi ne razlivaju, već to što vaše usne mogu delovati suvo. Olovka vam ne treba, ali pre nego što nanesete ruž premažite usne nemasnim korektorom – tako ćete izbeći suv izgled.
Tekući ruž: veoma popularan zbog lakoće nanošenja, ali s njim postoji sličan problem kao i s ružem u kremi – lako se razliva. Rešenje je slično kao i kod kremastih karmina: prvo usne uokvirite olovkom u boji sličnoj nijansi ruža, a zatim nanesite ruž, i to ili aplikatorom ili – najbolja varijanta – četkicom. Tako će izgledati savršeno i neće se razliti.
Inače, opšte pravilo za nanošenje ruža svih vrsta je sledeće: počinjete od sredine usana i nanosite ruž prema spoljašnjim rubovima na jednu i na drugu stranu. Ukoliko greškom nanesete previše ruža (dešava se i najboljima), višak možete pažljivo obrisati papirnom maramicom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.