U trendu

Vaš je tip, ali…

Maltene svako ima neki svoj tip devojke ili momka koji mu/joj se sviđa, i voleo bi da bude s takvom osobom. Samo, neretko se desi da vam, jednom kad takvu osobu upoznate, zapravo ništa ne znači što je vaš tip – jednostavno, ne ide vam s njom, ništa stvarno ne osećate.
U čemu je stvar? Kad razmišljamo o tome kakav bi bio "naš tip" momka ili devojke, u ta razmišljanja neretko ne uđu samo naša osećanja i naše prave sklonosti – kad ste mladi, nije neobično da još uvek ne znate tačno kakve su vam sklonosti ni šta vam stvarno znači, a ni svi "stariji" ne umeju uvek da odrede šta je to. I onda, kad smišljate kakav bi vam tip momka ili devojke odgovarao, tu nekad ubacite i ono što je trenutno popularno (recimo, da liči na ovu ili onu zvezdu, da se ovako ili onako oblači, da bude u takvom-i-takvom fazonu…), i ono što bi vaše društvo odobravalo, nekad i što bi vaši roditelji odobravali… Mnogo toga uđe u zamišljeni tip devojke ili momka, i veliki deo toga nema mnogo veze s onim što vi stvarno osećate.
Rezultat? Budete s vitkom plavušom za koju svi iz vašeg društva misle da je super riba, i oni izlaze s takvim devojkama, i to vam ništa ne znači, ništa ne osećate prema toj devojci – zapravo, krijete od samih sebe da vam se jedna nasmejana tamnokosa bucka mnogo više dopada, ali, eto, ta bucka "nije vaš tip", pa vam je samo drugarica. Ili, devojka bi htela da bude s nekim dečkom koga smatraju za super frajera, i celo društvo smatra da bi njih dvoje bili super par, a ima pomalo smušenog prijatelja s kojim se super druži, ali, eto, nije njen tip, pa ga i ne uzima u obzir kao mogućeg dečka.
Šta učiniti? Zaboraviti na popularnost i na to što je neko vaš tip ili što to nije. Jednom kada se zaljubite, to kakav je neko tip postaje potpuno nebitno – a ako niste zaljubljeni u neku osobu, može ona da bude "vaš tip" koliko god hoćete, ne pomaže kad vi jednostavno ništa ne osećate prema njoj; eventualno osećate da treba da vam se dopadne i ne razumete zašto ste ravnodušni prema njoj i gde su ti "leptirići u stomaku" o kojima zaljubljeni pričaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.