U trendu

Večito pričaju loše o momcima

Postoje devojke koje su sklone tome da o različitim temama večito pričaju samo ono loše. Jedna od takvih tema su i momci. Bilo bi dobro izbegavati društvo takvih osoba i naći neko pozitivnije – sebe radi, kako biste se vi osećale bolje, jer negativni komentari umeju da se "uvuku" i da vam promene način na koji vidite stvari.
Može se desiti da je neka vaša drugarica imala loše iskustvo s određenim momkom, pa sada pred svima vama priča o tome, delom kako bi vam se izjadala i dobila podršku od vas, delom i kao upozorenje – eto, i takvih ima. U tom njenom postupku nema ničeg lošeg; zaista se dešava da devojke budu s momcima koji se loše ponesu prema njima, i jeste korisno čuti o tome kako biste vi mogle bolje da se pazite, da i ne spominjemo da je dobro saslušati i podržati prijatelje. Ali, mi ne govorimo o takvim slučajevima.
Ono o čemu govorimo jesu devojke koje za momke imaju samo ružne reči. I to ne uvek za nekog konkretnog momka; zapravo, najčešće i ne govore o konkretnom momku, nego uopštavaju. Svi su oni kreteni. Svi oni varaju svoje devojke. Svi oni samo gledaju kako bi spavali s nekom. Niko od njih neće da se potrudi oko devojke, samo bi da se vi trudite oko njih, da se smeškate, budete uvek slatke i raspoložene, da pristajete na sve što traže od vas. I tako redom.
Svi znamo da takva uopštavanja ne mogu da budu tačna, jer se momci međusobno ipak razlikuju, baš kao što se i devojke međusobno razlikuju. Međutim, ako stalno slušate o tome, to vam se ipak negde "uvuče", kao što bi vam se "uvuklo" i da stalno slušate da ste debele, sve i da ste najmršavije među svojim drugaricama. A onda, nesvesno, počnete da posmatrate momke na drugačiji način, kao neodgovorna stvorenja koja bi samo da vas iskoriste. Pošto to ne ide na svesnom nivou, onda ni promena vašeg ponašanja prema momcima, promena vaših reakcija, takođe nije nešto svesno; ispadne, recimo, da nekom stvarno simpatičnom momku koji se lepo ponaša prema vama ne verujete, a ni same ne znate zašto. Možda pomislite da vas to instinkt upozorava da tu nešto nije u redu – a ne radi se o instinktu, nego o tome što ste se od drugarica naslušale ružnih stvari o momcima.
Sasvim je normalno da nekad nekog momka ogovarate ako je povredio ili iznervirao neku od vas. Ili da ne baš najlepšim rečima komentarišete neku grupu momaka čije vam ponašanje smeta. Ali, ako stalno slušate (i pričate) samo o negativnom, ono pozitivno prestanete i da primećujete, kao da i ne postoji – a onda sve manje postoji i u vašem životu. Zato se potrudite da budete onoliko pozitivne koliko možete (naravno, ne i naivne da može ko hoće da vas vrti oko malog prsta), kao i da prijateljice podstaknete na pozitivno, ili da pronađete pozitivnije osobe s kojima biste se družile, jer ćete se tako osećati znatno bolje – a i biće vam lakše da se opustite uz tog simpatičnog momka kome je stvarno stalo do vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)