„Venus Vilijams je životinja!“

Sestre Vilijams (Williams) su za mnoge oličenje harizme, snage i inteligencije. Ali, ne i za novinara jedne njujorške radio-stanice. Sid Rozenberg (Sid Rosenberg) se toliko zamerio čuvenim teniserkama da je dobio otkaz.

Sid Rozenberg je rekao slušaocima da Vinus (Venus) i Serena Vilijams (Serena Williams) imaju više šansi da poziraju za časopis „National Geographic“ nego za „Playboy“. Pored toga, veseli Sid je „objasnio“ kako su sestre previše mišićave, a Vinus je čak nazvao životinjom.

Ovi komentari su dospeli u etar prilikom izveštavanja sa takmičenja French Open. Rozenberg je branio svoje stavove, insistirajući na njima i objašavajući kako nisu rasistički. „Kada vidim žene koju su mišićave – dakle klasični dečaci – tako se i odnosim prema njima“, rekao je.

Zanimljiva je priča o tome kako su Vinus i Serena postale teniserke. Rođene su kao najmlađe od pet devojčica u porodici. Njihova majka, Orasen (Oracene), bila je bolničarka, a otac, Ričard (Richard), imao je službu za obezbeđivanje. Jednog dana, Ričard je gledajući televiziju video teniserku koja se zvala Virdžinija Ružiči (Virginia Ruzici) kako prima ček na 30.000 dolara kao nagradu za pobedu na turniru. Tog trenutka je odlučio da će njegove najmlađe ćerke, koje još nisu ni bile rođene, postati teniserke. Odmah posle „formalnosti“ kakve su rođenje i prohodavanje, počeo je sam da trenira devojčice mada nikada nije igrao tenis. Sve što je naučio, naučio je zahvaljujući nekoj video-kaseti. Svakog dana ih je vodio na gradske terene i učio ih da udaraju neverovatno jako i da se kreću neverovatno dobro. Danas sestre Vinus i Serena, i pored toga što izvesnim novinarima liče na životinje, udaraju lopte na način koji je prema zakonima fizike gotovo nedostižan i zahvaljujući tome su se popele na sam teniserski vrh sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.