Veze na daljinu

Ljubavna veza ume da bude problematična i ako je s nekim koga lako možete da vidite svaki dan; dodatni problem, za neke nerešiv, jeste ako ste od voljene osobe udaljeni, ako imate vezu na daljinu. Nije nemoguće da takva veza opstane, ali nije ni lako – baš kao što ni sa jednom vezom nije lako.
Ni pomenuta "daljina" nije uvek ista. Neka devojka bi vezom na daljinu smatrala ako je odavde, a dečko joj je iz Australije; nekima je "veza na daljinu" i ako su im potrebna dva autobusa da bi se videli s voljenom osobom. Pojmovi dalekog se razlikuju; ono što im je zajedničko jeste da osobu s kojom ste u vezi ređe viđate.
To u praksi znači manje ljubljenja i maženja, manje komunikacije, a neretko i česta pitanja zbog čega se niste javili na telefon, odgovorili na mejl ili porukicu. A tu je uvek i sumnja da će se vaš dečko ili devojka "smuvati" s nekim ko im je fizički bliže – daleko su od vas, kako da znate šta rade i sa kim? Naravno, onaj ko hoće da vas prevari učiniće to sve i da živite u istoj zgradi, ali sumnje mogu da rastu ako ste mnogo udaljeni od voljene osobe. I još, ako niste u prilici da se često viđate i puno da komunicirate, može se desiti da o voljenoj osobi izgradite potpuno pogrešnu sliku i da se razočarate kad shvatite da je ona znatno drugačija nego što ste mislili da jeste.
Ipak, uz sve probleme, ako se vi i vaš dečko ili devojka baš jako volite, želećete da održite vezu na daljinu i daćete sve od sebe da vam uspe. U nekim slučajevima veza na daljinu funkcioniše sasvim lepo i onda kad nema jakih emocija – kad nijedno nije ozbiljno u vezi s celom stvari i kad ne osećaju potrebu da jedno drugo često viđaju. Uz to, veza na daljinu može vam oboma dati više vremena da se viđate sa prijateljima, a uskladiti vezu i viđanje s prijateljima često bude problematično. I biće vam uzbudljivo svaki put kada se vidite, jer ste se načekali na to viđenje.
Ukoliko želite da ta veza uspe, u nekom trenutku će morati da prestane da bude "veza na daljinu", moraćete da živite bliže jedno drugom. Ako se vaš dečko odselio u Australiju i nema nameru da se vraća, a vi nemate nameru da napuštate zemlju, veza teško da će uspeti. Plus, nije nebitno ni koliko ste dugo bili zajedno pre nego što je to postala veza na daljinu – ako ste dugo bili zajedno pa se jedno od vas dvoje preseli, svakako da ćete želeti da pokušate, dok su slabije šanse ako je veza počela kao nešto na daljinu.
U svakom slučaju srećno, i ne verujte onima koji vam kažu da ne može da uspe – može!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.