Vi i sestra zaljubljene u istog

E, ako niste najveći baksuz na svetu ili bar blizu… Imate sestru, malo stariju ili mlađu od sebe, i večito nešto ispada s njom. Volite vi svoju sestru, to nikada ne dolazi u pitanje (čak ni kad isfrustrirano dreknete na nju da je mrzite), ali nekada vas stvarno iznervira ili vas dovede u jako nezgodnu situaciju – kao sad, kad je ispalo da vam se obema dopada isti dečko.

Naravno, nemate ni najmanju želju da sestri otmete dečka, a ni ona nema običaj da takve stvari radi vama. Samo, ovde se ne radi o njenom ili vašem dečku – nego, eto, postoji slatkiš koji se sviđa i jednoj i drugoj. Ne možete obe biti s njim (grozne li ideje, da dečka delite s nekim, naročito sa sopstvenom sestrom); dečko ipak nije dukserica koju možete da nosite nekad vi, a nekad vaša sestra. Ne želite ni da se „krvite“ sa sestrom zbog dečka – ona je ipak vaša sestra i to će uvek ostati, a za ovog momka, ma koliko sladak bio, ipak ne planirate da se udate i rađate njegovu decu – dakle, sasvim je moguće da neće uvek biti deo vašeg života. Skoro da ste u iskušenju da pustite sestru da ona pokuša, volele biste da je vidite srećnu s nekim simpatičnim dečkom… Međutim, dečko se i dalje sviđa i vama. Šta učiniti?

U ovakvoj situaciji najviše pomaže iskren sestrinski razgovor. Obećajte jedna drugoj da ćete biti sto posto iskrene, da ništa, ni malčice, nećete preuveličavati ni umanjivati. Spremite i sokove, može i palačinke, da vam pomognu u razgovoru (dok uživate u palačinkama, teže ćete se posvađati i bićete opuštenije i u boljem raspoloženju). Onda razgovarajte i pokušajte da odredite kojoj od vas se taj momak više dopada – da li su jača vaša osećanja ili osećanja vaše sestre. Ona čija su osećanja jača dobiće „zeleno svetlo“ da pokuša da „smuva“ dečka. Ako želite, možete se dogovoriti i da ona koja „dobije“ takođe treba da spremi sledeću turu palačinki – tako ćete obe nešto dobiti.

Upamtite: bez svađe i bez varanja! Nijedan dečko nije vredan toga da „na smrt“ zaratite sa sopstvenom sestrom. Da i ne spominjemo da je besmisleno da se svađate zbog nekog za koga ipak ne znate da li mu se ijedna od vas dve dopada (zamislite, ispadne da on ne želi da bude ni s vama ni s vašom sestrom, a vas dve se posvađale – bez veze, zar ne?).

Kad se lepo dogovorite, igra „ulovi dečka“ može da počne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.