U trendu

Vratiti bivše koji vas vide kao prijatelje (1)

Nekada, kad vas ostave, ne ostanete u kontaktu s bivšim dečkom ili devojkom. Nekada budete samo poznanici, vidite se u prolazu (neizbežno ako ste u istom razredu ili školi ili živite u istom kraju). Nekada ostanete prijatelji. Ono što je zajedničko jeste to da, ako ste bivše voleli, bar neko vreme želite da ih vratite.
Samo, da li je to moguće? Bili ste u vezi, ali vaš bivši ili bivša više nisu zaljubljeni u vas. Ne mrze vas, ne izbegavaju vas, naprotiv, družite se i dalje – ali kada ste oprezno pokrenuli priču o osećanjima s njima, rekli su vam da vas vide samo kao prijatelje. Problem je što vi njih ne vidite na taj način. Družite se s njima, ali ne želite da budete samo prijatelji, želite vezu. Kako da ih vratite?
Nikako. Nemojte ni razmišljati o vraćanju (znamo, lakše reći nego učiniti). Ne možete nikog naterati da se zaljubi u vas – a oni, očigledno, nisu zaljubljeni u vas. Nikakve tu bajalice ni meditacije ne uspevaju. Ne kažemo da je to što želite da ih vratite nešto nenormalno, nije, to je faza kroz koju skoro svako prođe nakon raskida, samo kažemo da to ne ide. Ima parova koji raskinu, pa se pomire, pa raskinu, pa se pomire, ali kod takvih parova je zaista retkost da neko tu ima „samo prijateljska“ osećanja. Kod takvih parova ljubav je uglavnom i dalje tu, nego se pokače oko nečega i zato raskinu, pa se pomire i ponovo budu zajedno, i tako nekoliko puta.
Ako pritiskate osobu koja prema vama gaji samo prijateljska osećanja da bude s vama u vezi, možete je izgubiti i kao prijatelja. Ovo važi i ako ste s tom osobom nekad bili u vezi i ako niste – niko ne želi da ga pritiskaju oko bilo čega, a najmanje oko ljubavi. Sad, ako vi s tom osobom ne želite prijateljstvo, već samo vezu, onda bi bilo fer da joj to i kažete – ako joj ne kažete, vi je zapravo lažete da želite prijateljstvo i pokušavate da je izmanipulišete da biste od nje dobili nešto drugo. Možda ta osoba shvati da vas ipak voli i da ne želi da vas izgubi, i onda ćete ponovo biti u vezi. Verovatnije je da će druženje prestati – to će boleti, ali makar više neće biti laži i zavaravanja, pa ćete imati znatno zdraviju osnovu za buduće veze (a biće ih, verovali vi to sad ili ne, mladi ste i život pun veza i ljubavi je pred vama).
Najkraće moguće: normalno je da želite da vratite bivše, ali stvarno pokušati da to učinite je loša ideja, koja se najčešće završi s puno bola i gorkim ukusom neuspeha u ustima.
Ali, vi baš želite da vratite bivše, ništa vam racionalne reči ne vrede, želite to i osećate da ćete umreti ako ne pokušate! Postoji nešto što možete pokušati. Sasvim je moguće da nećete uspeti, ali možete pokušati. Sutra pročitajte o čemu se radi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.