Vreme gripa

Nagle promene temperature vazduha, čas topli čas hladni dani najpogodniji su za pojavu virusa, i eto prehlada i gripa. Svakoga dana neko se razboli i sve je manje ljudi u učionicama. Drugarica/drug je već tri dana u krevetu, kija, kašlje, ni sama/sam ne zna kako diše i zove vas da je/ga posetite. Sokovi i mandarine su odavno prevaziđeni kao poklon u takvim situacijama. Kada idete u posetu, obradujte je/ga nečim od ovih stvari.

Sa sobom ponesite malu pletenu korpicu i u nju smestite nešto od ovoga: kesicu mentol bombonica, eukaliptus žvake, čaj od nane ili neki aromatični moćni voćni, tablete sa vitaminom C, papirne maramice sa mirisom mentola. Izgledaćete kao Crvenkapa kad ide u posetu svojoj baki. Drugarica/drug će se prijatno iznenaditi. Ako je u pitanju dečko/devojka, ponesite i nekog slatkog medu ili zeku, i stavite mu oko vrata šal. Možete „paketu za brzo ozdravljenje“ dodati i neku supu iz kesice i nekoliko čokoladnih srca. Ne morate da čekate Dan zaljubljenih da biste pokazali koliko brinete za njega/nju. Svaki dan je potencijalni romantičan dan. Ako već niste medicinska sestra, budite brižljiva devojka.

Ako biste ipak da izbegnete posetu da ne biste i vi dobili grip, a neprijatno vam je da toj osobi to i saopštite – obradujte je na drugačiji način. Pošaljite joj/mu neku zanimljivu kartu na kojoj ćete napisati da želite da se što pre vrati u klupu (mada to i nije baš neka želja) ili u kafić na trač partiju.

Ukoliko on(a) ima kompjuter, pošaljite „get well“ virtualnu kartu (greetings), koju možete naći na nekoliko sajtova koji šalju tu vrstu karti (npr. YAHOO!). Neke od njih su miltimedijalne, birate muziku koja ide uz izabranu kartu, tekst možete dodati sami, ili je on već ispisan a vi bi samo trebalo da dopunite informacije tipa: ime kome šaljete i tačnu e-mail adresu. Zašto da ne? Iako kod nas nije navika da se karte tog tipa šalju, u svetu je to mali ali vredan znak pažnje, koji bi mogao i kod nas da zaživi. Nije isfolirano, pre je simpatično i toplo kao i sam pozdrav.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.