U trendu

Vreme je za piknik

Septembar je kao stvoren za izlete u prirodi. Ako želite malo raznovrsnosti u svom društvenom životu, pozovite društvo na piknik. Svaki iskusni izletnik zna da korpa mora da sadrži sledeće stavke:

Piće

Mineralna voda će vam najbolje utoliti žeđ. Međutim, ako volite pića jačeg ukusa, ponesite prirodne sokove (bez dodatka šećera). Izbegavajte slatke gazirane napitke – vrlo su kalorični. U krajnjem slučaju, možete sami napraviti piće. Znate da se dobar napitak može dobiti kad voćni sirup pomešate s mineralnom vodom.

Hrana

Ne možete u svakom trenutku praviti roštilj u prirodi, što ipak nije razlog da u startu odustanete od piknika. Hrana može biti prilično jednostavna. Favoriti su, naravno, sendviči. Jednostavno se pripremaju, laki su za prenošenje a ne zahtevaju ni poseban pribor za jelo. Vodite samo računa o dodacima. Majonez, premazi sa sirom i razni umaci lako se kvare na visokim temperaturama. Ako vam obično pecivo sa šnitom šunke i kačkavalja izgleda suviše monotono, pripremite neki slatkiš od pirinča ili testenine.

Poslastice

Nijedan piknik se ne može zamisliti bez slatkiša. No, naš savet je da izbegavate čokoladu. Prvo, vrlo je kalorična, a drugo – samo će vas uspavati na vrućini. Najbolje je da kod kuće pripremite lagane voćne poslastice ili torte s kremom.

Voće

Ovo je jedina namirnica koju na celodnevnom pikniku možete jesti do mile volje. Osvežava, sadrži potrebne minerale i vitamine a nije previše kalorično. Naravno, najpametniji izbor je sezonsko voće, a uz dinju ili lubenicu ćete se baš dobro zabaviti. Ne zaboravite da su banane najkaloričnije, a ne sadrže magnezijum i kalcijum, koji su svakom organizmu potrebni posle napornog dana. U krajnjem slučaju, uvek možete pripremiti mešane voćne salate ili piškote s voćem i šlagom.

Na kraju krajeva, verujemo u vašu neiscrpnu gastronomsku maštu. Korpa puna đakonija, karirani stolnjak i veselo društvo je sve što vam treba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.