Vruće leto (2)

Najbolji prijatelj

Već znate da ga mnogo volite – kao brata. Da li je vredno rizika pokušati nešto više? Možda. Razmislite da li vam odgovara vaš odnos takav kakav je sada ili ste sve više utučeni zbog toga što se prilike ne menjaju i ništa ne miriše na ljubav? Ako mislite da možete izdržati i biti mu samo prijateljica još neko vreme, vredi čekati. Svaki vaš prerani potez može ugroziti prijateljstvo, a to bi bilo potpuno tragično. Ako i on oseća nešto slično, dajte mu vremena da skupi hrabrost i da sam nešto preduzme. Budite strpljive. Ukoliko umirete od želje da saznate šta oseća, nabacite mu da je jedna vaša prijateljica (bez pominjanja njenog imena) prokomentarisala kako biste vas dvoje bili sjajan par. Kroz šalu ga upitajte šta on misli o tome… Neka to bude nešto kao: „Da li ti ikada razmišljaš o meni na taj način?“ Ako mu je nelagodno i ako je zbunjen tim pitanjem, odustanite i budite i dalje najbolji prijatelji (zasad).

Ortak koji ima devojku

Mislite da ona nije dobra devojka za njega, ali to ipak nije vaš izbor već njegov. Sve dok želi da se zabavlja s njom, poštujte njegova osećanja i podržite njegovu odluku kao prava prijateljica. Znamo da je teško posmatrati kako dečko koji vam znači više od prijatelja izlazi sa devojkom o kojoj nemate naročito visoko mišljenje. Međutim, svaki vaš pokušaj da mu dokažete kako greši samo će ih još više zbližiti i potpuno razoriti vaše prijateljstvo. Ili mu pružite podršku ili načinite distancu (ako vam njihova veza nimalo ne prija). Ne dopustite da on primeti neku vašu negativnu reakciju. Ostanite dobri prijatelji i razmislite o drugim momcima pošto je on zauzet. Ako budete superfine, jednom će se već ukazati prilika da otvoreno razgovarate i biće vaš (ako je suđeno).

Bivši dečko vaše prijateljice

Loše vesti: činjenica da se vaša drugarica zabavljala s dečkom koji vam se dopada predstavlja vrlo jak razlog da zaboravite na vezu sa njim. To će potpuno rasturiti prijateljstvo između vas dve. Ako izlazite s njim, ona će vam verovatno napričati puno loših stvari o njemu i paranoično će se plašiti onoga što vam on može reći o njoj. Dalje, budete li sve troje u kontaktu, mučiće vas dileme tipa: šta ako je on još uvek potajno voli, šta ako izađu sami, šta ako.. Vidite na šta ciljamo – prevelike su šanse za pojavu ljubomore. Uostalom, ako se njih dvoje budu pomirili, ostaćete i bez momka i bez prijateljice. Ukoliko cenite prijateljstvo – zaboravite na dečka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.