U trendu

Za lepe kovrdže

Čak i oni koji se ne brinu mnogo o svom izgledu, nije im preterano stalo do toga kakvu garderobu nose, često brinu o izgledu svoje kose. To rade i momci i devojke, i to nije ništa neobično – kakva vam je kosa može znatno da promeni utisak koji ostavljate. Neke frizure i neke tipove kose je prilično lako održavati; kovrdžava kosa ne spada u takve tipove.

Čak i kada se pridržavate svih mogućih pravila za nemaltretiranje kose, to jest, kada kosu ne farbate, ne koristite velike količine proizvoda za oblikovanje kose i puštate je da se osuši prirodnim putem umesto da je mučite fenom, ne ispravljate je, opet se može desiti da vam bude slaba i bez volumena. Da budemo precizniji: kada je operete, bude meka i bujna, s istaknutim talasima – pravi ukras vaše glave, osećate se kao da imate grivu. Dva dana kasnije, postane tanka, krajevi postanu oštri na dodir, a pošto je suva, bojite se da je perete češće da je ne biste dodatno osušili i samo pogoršali problem. Šta onda?

Onda zaređajte po drogerijama u potrazi za proizvodima koji su namenjeni baš kovrdžavoj kosi. Takvih proizvoda, srećom, sada ima dosta kod nas. Obavezno koristite šampon i balzam za kovrdžavu kosu, a možete isprobati i neku od krema ili tečnosti za oblikovanje frizure. Jednom nedeljno možete upotrebiti i neko pakovanje za kovrdžavu kosu. Nažalost, ne možemo da vam preporučimo određenu marku, jer ne odgovara svakoj osobi ista. Nekada može da bude dobra ideja da koristite i šampon i balzam i kremu istog proizvođača, jer su napravljeni da jedno drugom dopunjuju dejstvo, ali može i da se desi da vašoj kosi više prija da koristite šampon jedne, a balzam ili kremu druge marke. Nema pravila.

Kada potrošite neki od tih proizvoda, ponovo nabavite onaj koji odgovara kovrdžavoj kosi, ali neke druge marke, jer se kosa s vremenom „navikne“ na dejstvo nekog proizvoda i on onda slabije deluje. Može da bude dobra ideja i da pokušate da proizvode za negu kose nabavite u frizerskom salonu – oni nekada imaju proizvode za profesionalnu negu koje ne možete da nađete u prodavnicama (ovo se ne odnosi na frizerske salone s niskim cenama, pošto oni koriste najjeftinije jake šampone na točenje koje mogu da nađu). To proizvodi bi mogli da baš i ne budu jeftini, tako da ova varijanta nije za vas ako ste hronično dekintirani.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.