U trendu

Zaboravila vas otkako ima dečka (1)

Teško je kada nekoga – najbolju drugaricu, recimo, znate „sto godina“, maltene otkad pamtite sebe družile ste se i delile sve tajne, a onda ona odjednom kao da vas je zaboravila jer je našla dečka. A takve stvari se dešavaju, i ostave vas totalno zbunjenim.
Niste imale nikakav poseban sukob. Niste je, koliko vam je poznato, ničim uvredili. Ali, odjednom, kao da uopšte nema vremena od vas. Znate i otkad – od trenutka kada je našla dečka. I nije vam jasno njeno ponašanje. Nemate vi ništa protiv toga da ona ima dečka, stvarno nemate. Drago vam je zbog nje. Kad joj se on tek dopao, vi ste je više nego bilo ko drugi ohrabrivali da mu priđe, da pokuša, nema šta da izgubi, on vam je delovao simpatično i kao sasvim normalna osoba. I radovale ste se zajedno s njom kad je ispalo da se i ona njemu sviđa (a što mu se ne bi sviđala, ona je stvarno super!). Normalno vam je i da ćete je, sad kad ima dečka, viđati manje nego ranije; dan ipak ima samo 24 sata, a sasvim sigurno će ona želeti da deo tog vremena provede sa svojim dečkom nasamo. Ali, da vas potpuno zaboravi? Da vam se danima uopšte ne javlja, a kad se vi javite njoj, vaše pozive samo što ne ignoriše? To ipak niste očekivale. Zar je moguće da joj vaše prijateljstvo tako malo znači?
Ako ste stvarno dobre drugarice, nije verovatno da joj vaše prijateljstvo malo znači. Kao što nije verovatno ni da ona želi da vas ignoriše, a još manje da vas povredi. Najverovatnije je da ona uopšte nije svesna da vas povređuje niti da vam njeno ponašanje izgleda kao ignorisanje. Da budemo precizniji: sasvim je moguće da je ona privremeno zaboravila da vi uopšte postojite. I odmah da dodamo: to nije zato što je loša drugarica.
Ukoliko to niste sami iskusili, biće vam teško da zamislite, ali pokušajte. Dešava se, ako se baš jako zaljubite u nekoga, da to na izvestan način liči na pomračenje svesti. Tačnije, u stanju ste da mislite samo na tu osobu. Neodređeno ste svesni da u vašem životu postoje i drugi ljudi – vaša porodica, prijatelji, među njima i posebno draga drugarica – ali na njih jednostavno niste u stanju da se usredsredite. Pažnja vam na časovima žestoko popušta, teško vam je da se koncentrišete na bilo šta, misli vam svaki čas odlutaju na osobu u koju ste zaljubljeni. Sve zajedno, to može da povredi vama inače drage osobe koje bi volele da im posvetite makar komadić svoje pažnje – a može da povredi i vas, ako vam misli odlutaju u posebno nezgodnom trenutku, kao što je onaj kada prelazite ulicu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.